Stichting Fare met handen in het haar om kapotte brommobiel

ALMERE
1162 euro; dat is Stichting Fare uit Almere kwijt aan de reparatiekosten van haar brommobiel. Een geldbedrag dat de non-profit organisatie die zich inzet voor Almeerders in nood, niet heeft. 

De brommobiel wordt gebruikt om voedselpakketten rond te brengen, oud ijzer op te halen en brood om uit te delen op te halen. Zonder brommobiel moeten 55 gezinnen in Almere het zonder voedselpakket doen, aldus Natascha Coppens Vasconsellos van Stichting Fare.

Inmiddels is de stichting in overleg met de garage om een deal te sluiten. Ook hoopt Coppens Vasconselloss op extra donaties om de kas weer aan te vullen. "We zijn een non-profit organisatie. We doen alles met vrijwilligers en niemand ontvangt salaris. Al het geld gaat naar ons goede werk."

reacties (13)

 • Bor de wolf

   

  Als je een auto of wat voor voertuig heb rijden weet je dat daar ook reparatie's aan kunnen zitten. Nu is dar zover en moeten andere daar voor opdraaien, als mijn voertuig een koste post heeft van €1200 euro kan ik ook nergens aankloppen en moet ik het ook zelf betalen.

  reageer
 • anoniempje

   

  misschien is het dan ook een idee om deze brommobiel daadwerkelijk ook voor deze doelen te gebruiken ipv veel priverijden van de oprichtster van deze stichting ... nu lijkt het er op alsof je dus donaties vraagt om prive te kunnen/mogen rijden ... ipv alleen voor de mensen die het hard nodig hebben !

  reageer
 • Marianne

   

  Ik ben vrijwilliger van deze stichting, vind de opmerkingen een beetje raar. De stichting is niet aan de bedelstaf. Al het geld dat verdient wordt door heel veel vrijwilligers gaat rechtstreeks naar de stichting. Natuurlijk zou ook deze stichting meer draagkracht willen hebben. Helaas werkt dat in deze maatschappij zo. Ze halen hun inkomsten uit het ophalen van oud ijzer en papier. De voedselpakketten worden ook opgehaald door de cliënten, helaas zijn er cliënten bij die te ziek zijn, daar wordt het gebracht. Dat de auto stuk zou gaan een keertje was te voorzien, helaas is het bedrag heel erg hoog en kan de stichting dat uiteraard niet betalen. Misschien een idee bovenstaande schrijvers om 5 euro over te maken??

  reageer
 • vrijwilliger fare

   

  lieve mensen, jullie reactie over bezorgdienst zijn gedachres die niet kloppen. de pakketten die we weg brengen zijn naar mensen die zelf niet in staat zijn om de deur uit te gaan om wat voor reden dan ook.. de hoofd reden dat deze auto zo hard nodig is is om donatie op te halen. ook oud ijzer en papier op te kunnen halen om voedselpakketten te genereren. de stichting bestaat al ruim 6 jaar zonder subsidies! we zijn opgestart vanuit huis omdat we de mensen willen helpen en niet om als stichting er beter van te worden. iedereen heeft tegenslagen zo ook nu de stichting heeft niks met een financieel sterk plan te moeten hebben te maken. vindt het erg jammer te lezen dat mensen zelf dingen invullen inplaats van zich te verplaatsen in wat er voor armoede er daadwerkelijk is en dat er mensen zijn die willen helpen maar zelf of als stichting zijnde geen duizende euro's op de rekening hebben staan. inplaats van oordelen zou ik zelf mensen gaan helpen

  reageer
 • Jaanchi

   

  Misschien handig om bij het oprichten van een stichting als deze eerst een goed financieel plan te hebben en voldoende middelen. Niemand zit te wachten op dergelijke organisaties die uiteindelijk zelf aan de bedelstaf geraken.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan

   

  Precies wat ik dacht.. zeer vreemd dit. Bezorgdienst? Gezinnen toch, geen totaal invalide mensen.

  reageer
 • Tja

   

  Ze kunnen mischien zelf ook hun voedselpaketten ophalen... zoals op veel plekken in nederland of zeg ik nu iets raars

  reageer
 • Bennie

   

  Als je luistert naar het geluidsfragment hoor je wat er loos is.

  reageer
 • Vrijwilliger stichting Fare Almere

   

  Wat er stuk aan was is poellie motor en poellie versnellingsbak en nokje versleten en aandrijf snaar Reparatie rekening bedraagt 1162 euro. Doordat het een brommobiel betreft kan je hem niet zomaar naar elke garage brengen.

  reageer
 • Pzaal

   

  Alles aan een Brommobiel is stervens duur met onderdelen. Het zijn altijd gespecialiseerde garages en aparte onderdelen die je niet bij elke garage kan krijgen.

  reageer
 • ger

   

  Op hun site niet te zien wie erachter zit

  reageer
 • Jeffrey

   

  Wat is er met de brommobiel aan de hand dan dat het zoveel mag gaan kosten

  reageer
 • Steven Stedenwijk

   

  Wellicht maar even de website naam/URL vermelden???

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert