Dorpstraditie: vissen als afsluiting van de vakantie

TOLLEBEEK
Zestig kinderen uit Tollebeek deden maandagavond mee aan een heuse traditie van het dorp. Elke laatste maandag van de zomervakantie wordt er voor de dorpskinderen een viswedstrijd gehouden bij de Urkervaart.

Het evenement werd georganiseerd door de Stichting Vakantie Activiteiten Tollebeek. Veel kinderen vonden het leuk om te doen maar het wachten tot ze beet hadden, duurde soms wat lang. 

Bij de wedstrijd ging het er niet om wie de meeste vissen ving maar om de lengte. De lengtes van de verschillende vissen werden bij elkaar opgeteld. De vijfjarige Michelle Snoek won uiteindelijk de eerste prijs. Zij ving in totaal vijf vissen die bij elkaar opgeteld goed waren voor 65 centimeter. Vorig jaar was zij ook al de winnaar. 

reacties (5)

 • gustav

   

  zonder de berichten te openen wist ik de reacties al.. mensen ga lekker vissen en geniet van de natuur.. een hengelaar is de rust zelve en jong geleerd is oud gedaan..

  reageer
 • Joop

   

  Er zal wel een wake voor de gevangen vis worden georganiseerd....

  reageer
 • zuujn

   

  En dan ook nog zo over het gras lopen! Gras heeft ook gevoel ja! Maar even zonder gekheid, om pijn te voelen moet je bewustzijn hebben. Iets wat gras en een vis niet hebben.. Dus laat die kinderen lekker genieten aan de waterkant. Veel beter dan met vierkante oogjes achter de playstation zitten!

  reageer
 • Frenky

   

  Bas jij bent vast een veganist. En dat is niet eerlijk tegenover de planten die jij eet. Worden keihard de grond uitgetrokken en hun wortels afgekapt. Planten hebben ook gevoel!

  reageer
 • Bas

   

  Arme vissen. Leuk al die kinderen die de haakjes dwars door de vissen trekken. Ik zal wel weer een zeurpruim zijn, maar leuk hé een vlijmscherpe haak door je lip, die met geweld er doorheen wordt getrokken om daarna met onbeschrijfbare pijn in het water te worden gesmeten! En kom alsjeblieft niet met de fabel dat een levend beest als een vis geen gevoel geeft. Dat geloof toch zelf ook niet!

  reageer
 • maartje

   

  Waar blijft de partij voor de dieren als je ze nodig hebt?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert