Extra raad om subsidie veilig te stellen

NOORDOOSTPOLDER
De gemeenteraad van Noordoostpolder is maandagavond speciaal bij elkaar gekomen om een subsidie van een agrariër veilig te stellen. Jan Peters uit Luttelgeest wil zijn vergistingsinstallatie vernieuwen en uitbreiden. Om een zogenoemde SDE-subsidie te krijgen van het Rijk, moest de raad een VVGB – Verklaring van Geen Bedenkingen – afgeven. Met die verklaring kan Peters door om de vergunningsaanvraag op tijd definitief te maken. Een grote meerderheid stemde in met de VVGB. Boer Peters is blij dat het gelukt is.

Vergisting is het proces waarbij bacteriën in een silo mest, voedselresten, afval van groenten- & fruit en tuinafval afbreken. Daarbij komt biogas vrij dat gebruikt kan worden om bijvoorbeeld een gasmotor aan te drijven. 

Het afgeven van de VVGB betekent overigens niet dat omwonenden niks meer in te brengen hebben. Het hele proces van de aanvraag van de vergunning en de inspraak van omwonenden daarop moet nog doorlopen worden. Want het is de provincie die de vergunning uiteindelijk moet verlenen. Peters nodigt in september buren en omwonenden uit om zijn plannen toe te lichten.

reacties (1)

  • Boels

     

    Dat ik dat nog mag meemaken: de politiek zet alles op zij voor een burger. Geweldig!

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert