HISWA te water volgend jaar meer voor 't gezin

LELYSTAD
De eerste editie van de HISWA te water in Lelystad in 2018 wordt meer een gezinsevenement. Dat zegt directeur Joop van Diest van de Bataviahaven in Lelystad.

Deze week is de HISWA te water voor de laatste keer in Amsterdam. Door ruimtegebrek in Amsterdam heeft de organisatie gekozen voor de Bataviahaven. Van Diest verwacht daar meer activiteiten rondom de botenshow te kunnen organiseren. Ook hoopt hij dat het evenement kan samenwerken met het ernaast gelegen Batavia Stad.

Botenbouwers
Op de beurs in Amsterdam zijn deze week negen botenbouwers of importeurs uit Flevoland aanwezig. Daaronder het uit Lelystad afkomstige C-Yacht, dat twee nieuwe modellen van een jacht presenteert voor rond de half miljoen euro per stuk. Het bedrijf heeft veel Duitse klanten, maar ontvangt ook veel aanvragen uit Rusland en de Verenigde Staten en is tot 2019 uitverkocht.

3,9 miljoen
Hartman Yachts uit Urk toont er de Livingstone, een zeer luxueus schip dat geschikt is om met negen personen de wereld over te varen. Het jacht met complete huiskamer en slaapkamers is te koop voor 3,9 miljoen euro, zonder BTW.


reacties (4)

 • Rinus

   

  Mag ik hier ook een positieve reactie plaatsen? Mooi dat de Hiswa te water vanaf 2018 naar Lelystad komt. Hadden ze veel eerder moeten doen.

  reageer
 • PietLelystad

   

  @lelystedeling verdiep je even in het dossier waddenzee en van Diest voor je iets roept! Van diest is niet de eigenaar van de waddenzee dat ligt in een bedrijf met meerdere venoten. Los van de matchup! Je kan het zelf wel invullen... waddenzee kan het matchcup gat niet opvullen.

  reageer
 • Dirk2

   

  Eerst dat vuiltje van De Dutch Match Cup maar een opruimen, samen met zijn PvdA vrienden!

  reageer
 • lelystedeling

   

  Kan de directeur meteen de boot genaamd Waddenzee verkopen en het ten onrechte verkregen bedrag ad. 100.000 euro subsidie aan de gemeente terugbetalen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert