Spoedarbitragezaak KNVB over conflict FC Almere

ALMERE
Bij de KNVB dient binnenkort een spoedarbitragezaak over het conflict tussen FC Almere en trainer Maurice Ligeon. De club heeft hiervoor een verzoek ingediend bij de KNVB. Dat bevestigt Edward van der Weij van de Almeerse club. Van der Weij wil inhoudelijk niet in gaan op de spoedarbitragezaak en over wat de club daarmee precies probeert te bereiken. 

De voetbalclub wilde van Ligeon af omdat zijn salaris te zwaar op de begroting zou drukken. Gesprekken over loonsverlaging liepen op niets uit. FC Almere zette de trainer daarop op non-actief, maar de arbitragecommissie van de KNVB oordeelde dat de club hem niet mocht ontslaan. Ondertussen nam FC Almere al wel een nieuwe trainer aan, waardoor de club in Almere Haven nu met twee hoofdtrainers zit opgescheept. 

De KNVB bood eerder aan om te bemiddelen in het slepende conflict. Volgens Van der Weij heeft Ligeon dit aanbod afgeslagen. 

reacties (8)

 • Joop

   

  Club maar lekker falliet laten verklaren en een doorstart maken met de jeugd en recreatie en nooit meer geld betalen voor trainers of spelers dan kan de contributie ook naar beneden....wat een zielige gedoe hier bij een amateurclubje bah...

  reageer
 • Peter

   

  Best wel jammer om te lezen dat veel mensen van afstand roepen dat er sprake is van wanbeleid, terwijl ze helemaal niet weten wat er precies aan de hand is. Ook in het bedrijfsleven gebeurt het wel eens dat iemand salaris moet inleveren door omstandigheden. Daar probeer je dan samen uit te komen. Daar heb je wel 2 partijen voor nodig. De mensen die roepen dat er een nieuw bestuur moet komen denken zeker dat die zomaar gevonden kunnen worden. Bij vrijwel elke vereniging is een gebrek aan vrijwilligers. Het is zo makkelijk om van alles te roepen als je zelf geen verantwoordelijkheid hebt. Ik hoop dat dit probleem snel opgelost wordt. Maar dat kan alleen als beide partijen bereid zijn om daarover te praten.

  reageer
 • Michel

   

  Peter, voor een groot gedeelte met uw eens. Echter als je als 2e klasser een contract aangaat dat ongeveer 32 a 33000 per seizoen kost dat voor onbepaalde tijd!!!! Dan kan ik mij goed voorstellen dat iemand dat ziet als wanbeleid.

 • Johan

   

  De trainer doet niks verkeerd. Hij is gewoon werknemer van de club. Als het in ieder bedrijf zo zou gaan dan was het hek van de dam. Het is gewoon wanbeleid van het bestuur en die zijn verantwoordelijk voor deze situatie.

  reageer
 • Andre

   

  KNVB gewoon afkoopsom bepalen, FC ALMERE betalen en weer lekker gaan voetballen. Nu is het een belachelijke vertoning. Trainer op het veld zonder spelers alleen pionnen, staat bij de training van zaterdag foto's te maken ? Als hij een foto van de jongens wil, kan hij die gewoon vragen, hoeft hij niet stiekem te maken. Ondanks zijn gelijk, overspeelt hij nu zijn hand, dit zien andere clubs ook, communiceren daar begint het hele leven mee, maar hij laat zien dat onderdeel niet te beheersen. Deze week oplossen ,

  reageer
 • Karel

   

  Iedereen die verantwoordelijk is voor zijn salaris er uit als dit opgelost is, gelijk een interim bestuur de boel weer op de rails zetten en laat de leden maar een nieuw bestuur kiezen. Voorbeeld is flevoboys. Wat ik alleen niet begrijp is dat trainer Door zijn houding straks heel moeilijk weer aan de bak komt. Ik zou wat anders zoeken en dan maar een seizoen voor minder. Vind ook dat knvb allang hadden moeten ingrijpen. Dit duurt te lang.

  reageer
 • Willem

   

  Dit gaat over arbeidsrecht! Hij, de trainer, heeft een arbeidsovereenkomst afgesloten met een hoofdelijk verantwoordelijk bestuur. Begrijpelijk dat hij zich niet weg laat sturen door dat zelfde bestuur dat met hetzelfde gemak een contract wil opzeggen als dat het heeft afgesloten. Lijkt mij dat de KNVB daar niets aan kan doen. Wel een goed idee om het huidige bestuur dit te laten oplossen en ze dan te bedanken voor, met name deze, bewezen diensten.

 • laat alle reacties zien
 • Ed Molenaar

   

  Wat sneu voor de (ouders) van de jeugd- en amateur spelers. Die willen gewoon ballen, maar dat kost nu meer door al het gedoe.

  reageer
 • Diktrom

   

  Gevalletje 'deze trainer komt nooit nergens meer aan de bak'

  reageer
 • Tom

   

  Gevalletje wanbeleid van de FC! Dus bestuur eruit !

  reageer
 • jan

   

  u gaat het doen?

 • Kaassie

   

  Prima idee, maar eerst deze kwestie oplossen. Anders zadel je andere vrijwilligers met deze kwestie op. da's niet fair.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert