Almeerse wapenhandelaar blijft vastzitten

ALMERE
De rechtbank heeft dinsdag het voorarrest verlengd van de 48-jarige hoofdverdachte in een grote wapenhandelzaak. De slechte gezondheid van de echtgenote van deze Almeerder was voor de rechtbank in Utrecht geen reden om de verdachte vrij te laten. 

De complete wapenbende bestaat uit 7 personen, onder wie 2 mannen uit Almere en hun vrouwen. De bende liet onderdelen uit het buitenland komen. In Almere werden de wapens in elkaar gezet. Bij een verdachte thuis vond de politie een mitrailleur. De rest van de bende is op een eerdere zitting vrijgelaten. Zij mogen thuis hun strafzaak volgen.

De verdediging gaf aan dat de Almeerder al tien maanden in voorarrest zit en dat onduidelijk is wanneer de zaak zal worden behandeld. Zijn advocate heeft nog veel vragen aan de politie-infiltranten die bij het onderzoek betrokken waren. Maar de rechtbank bepaalde dat de zaak half februari wordt afgedaan. De rechtbank vond de persoonlijke belangen van de Almeerder niet opwegen tegen het maatschappelijk belang om hem vast te houden.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert