Gemeente gaat helpen bij schoonmaak Torenbosje

DRONTEN
De gemeente Dronten gaat helpen om de vervuiling van de picknickplaats bij het Torenbosje aan de Elburgerweg te verwijderen. Medewerkers van Wijk- en Buurtbeheer gaan donderdagmorgen kijken of het kunstwerk nog schoon te maken is. Dat gebeurt onder meer met heet water.

De vervuiling werd maandagmorgen ontdekt door Rudi Maerman. Hij is voorzitter van de stichting die het stukje natuur tussen Dronten en Elburg beheert. Onbekenden hadden het kunstwerk met vloeibaar boter of vet besmeurd. De vette substantie was vervolgens diep in het beton getrokken.

Geen garanties
Voorzitter Maerman is blij met de hulp van de gemeente. Want toen hij dinsdag een schoonmaakbedrijf belde, kreeg hij te horen dat het schoonmaken van het kunstwerk wel 2000 euro kon kosten. ''En dan wilden ze nog niet eens garanderen dat ze het vet eraf zouden krijgen.'' Of de gemeente dat wel gaat lukken, moet volgens Maerman nog blijken. ''Maar ze gaan hun best doen, is me verzekerd.'' 

Aangifte 
De voorzitter heeft dinsdag aangifte van vandalisme gedaan bij de politie. Hij denkt dat de kans klein is dat de daders alsnog worden achterhaald. ''Bij graffiti lukt dat nog wel eens, omdat de daders dan vaak een soort handtekening achterlaten. Maar bij dit soort vandalisme heeft de politie nauwelijks aanwijzingen.''
 

reacties (3)

 • Borstel

   

  Als de stichting met hun vrijwilligers even hun handen uit de mouwen steekt en met water, groene zeep en een harde borstel aan de slag gaat is het zo schoon. Zo groot is de vervuiling nou ook niet. En goed voor de saamhorigheid en het lekker buiten zijn.

  reageer
 • Hans

   

  @Pepe, als alle inwoners ervan kunnen genieten waarom is er dan een stichting opgericht voor de realisatie en onderhoud? dan had de gemeente dit toch ook zelf kunnen aanleggen?

  reageer
 • Hans

   

  De stichting kreeg € 75.000 om picknickplaats Torenbosje aan te leggen en te onderhouden. Nu er sprake is van vandalisme gaat de gemeente schoonmaken. Hoezo zijn deze kosten dan voor de gemeente? Dan kan elke inwoner van Dronten de schade door onbekende aangebracht aan zijn eigendommen dus declareren bij de gemeente?

  reageer
 • pepe

   

  Misschien doet de gemeente dat omdat iedereen die in de gemeente woont van deze plek kan genieten. De mensen van de stichting doen dit namelijk niet voor zichzelf.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert