Gemeente gaat helpen bij schoonmaak Torenbosje

DRONTEN • Di 29 augustus 2017 | 21:01 • Dinsdag 29 augustus 2017 | 21:01
De gemeente Dronten gaat helpen om de vervuiling van de picknickplaats bij het Torenbosje aan de Elburgerweg te verwijderen. Medewerkers van Wijk- en Buurtbeheer gaan donderdagmorgen kijken of het kunstwerk nog schoon te maken is. Dat gebeurt onder meer met heet water.

De vervuiling werd maandagmorgen ontdekt door Rudi Maerman. Hij is voorzitter van de stichting die het stukje natuur tussen Dronten en Elburg beheert. Onbekenden hadden het kunstwerk met vloeibaar boter of vet besmeurd. De vette substantie was vervolgens diep in het beton getrokken.

Geen garanties
Voorzitter Maerman is blij met de hulp van de gemeente. Want toen hij dinsdag een schoonmaakbedrijf belde, kreeg hij te horen dat het schoonmaken van het kunstwerk wel 2000 euro kon kosten. ''En dan wilden ze nog niet eens garanderen dat ze het vet eraf zouden krijgen.'' Of de gemeente dat wel gaat lukken, moet volgens Maerman nog blijken. ''Maar ze gaan hun best doen, is me verzekerd.'' 

Aangifte 
De voorzitter heeft dinsdag aangifte van vandalisme gedaan bij de politie. Hij denkt dat de kans klein is dat de daders alsnog worden achterhaald. ''Bij graffiti lukt dat nog wel eens, omdat de daders dan vaak een soort handtekening achterlaten. Maar bij dit soort vandalisme heeft de politie nauwelijks aanwijzingen.''
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel