Tulpenboom Rozenwerf voorlopig gered van motorzaag

ALMERE • Di 29 augustus 2017 | 23:17 • Dinsdag 29 augustus 2017 | 23:17
Een 40-jaar oude tulpenboom in een hofje aan de Rozenwerf in Almere Haven is gered. De gemeente wilde de boom omzagen in het kader van groot onderhoud van de wijk.

Een groot aantal omwonenden was het hier niet mee eens, omdat voor hen de boom monumentale waarde heeft. Daarnaast heeft het twintig jaar geduurd voordat de boom is gaan bloeien. De tulpenboom is net zo oud als de wijk en alle argumenten van de gemeente om de boom om te zagen, klopten volgens de Havenaren niet. De wortels waren geen gevaar voor de gasleidingen en ook het riool had er geen last van.

Uiteindelijk heeft een aangestelde bomencommissie van de gemeente zich over de kwestie gebogen. Deze kwam tot de conclusie dat de 25 meter hoge tulpenboom in ieder geval tot 2027 mag blijven staan. Daarna moet een nieuwe discussie worden gevoerd over de toekomst van de boom. De gemeente legt zich neer bij het advies van de commissie.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel