Tulpenboom Rozenwerf voorlopig gered van motorzaag

ALMERE
Een 40-jaar oude tulpenboom in een hofje aan de Rozenwerf in Almere Haven is gered. De gemeente wilde de boom omzagen in het kader van groot onderhoud van de wijk.

Een groot aantal omwonenden was het hier niet mee eens, omdat voor hen de boom monumentale waarde heeft. Daarnaast heeft het twintig jaar geduurd voordat de boom is gaan bloeien. De tulpenboom is net zo oud als de wijk en alle argumenten van de gemeente om de boom om te zagen, klopten volgens de Havenaren niet. De wortels waren geen gevaar voor de gasleidingen en ook het riool had er geen last van.

Uiteindelijk heeft een aangestelde bomencommissie van de gemeente zich over de kwestie gebogen. Deze kwam tot de conclusie dat de 25 meter hoge tulpenboom in ieder geval tot 2027 mag blijven staan. Daarna moet een nieuwe discussie worden gevoerd over de toekomst van de boom. De gemeente legt zich neer bij het advies van de commissie.
 

reacties (8)

 • Moraalridder

   

  Kappen nou met die onzin.

  reageer
 • Rudi

   

  Wat fijn dat de boom mag blijven staan! Maar dan de komende 10 jaar ook niet zeuren over eventuele afvallende takken, bloesem en de schaduw die de boom veroorzaakt alstublieft.

  reageer
 • Ron H

   

  Winstpunt nr 1 de participatie om tot de bomennota te komen heeft zijn vruchten afgeworpen. Nu naar fase 2 bij de ambtenaren en de wethouders eindelijk eens de schellen van de ogen halen. En eens met zijn allen in een hok gaan zitten om erachter te komen wat ze al jaren fout deden en er niet eerder uitkomen dan dat ze inzien hoe ze nu moeten handelen en communiceren. Ik zou zeggen dit is wel een raadsvergadering waard. Misschien dat dan heel veel nooit beantwoorde vragen alsnog een antwoord krijgen.

  reageer
 • Danny

   

  Mooi dat hij mag blijven staan. Na het lezen van het stuk in de krant ga ik mij wel steeds meer storen aan de houding van de gemeente. Die leugens lijken de standaard te worden bij de gemeente Almere.

  reageer
 • Van Haven

   

  Hoezo niet ? Er schijnen er destijds een paar aangeplant te zijn in Almere, geen idee waar de anderen staan/stonden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  De diversiteit van Almere-Haven, Bert!

  reageer
 • Van Haven

   

  Top! Fijn dat de bomencommissie er nu is !

  reageer
 • Bert Bertens

   

  Een tulpenboom in de Rozenwerf?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert