'Overleden meisje (14) neergeschoten door broer'

ALMERE
Het 14-jarige meisje dat is overleden na een schietpartij in een woning in Almere, zou per ongeluk door haar 18-jarige broer zijn neergeschoten. Dat meldt De Telegraaf woensdag.

Volgens de krant heeft de broer verklaard dat hij niet wist dat er kogels in het wapen zaten. Het meisje werd afgelopen vrijdag geraakt door een kogel in een woning aan de Neptunussingel en overleed drie dagen later

De politie liet eerder al weten dat twee mannen zijn aangehouden. Naast de broer is volgens de krant ook de vader van het meisje opgepakt. Hij zou eigenaar van het vuurwapen zijn en daar geen vergunning voor hebben.

reacties (23)

 • lely

   

  als iedereen nou is hun commetaar voor hun houden! en met hun eigen trieste leventje gaat bezig houden heeft iedereen het al druk genoeg lijkt mij!!! heel veel kracht en sterkte voor de familie en ook voor de broer van dit meisje!!! keep ya head upp boyy

  reageer
 • Gerard

   

  Spreek voor uzelf, zou ik zeggen. Wat doet u hier dan?

 • Henk

   

  Gelukkig waren vader en zoon tot nu toe heel cool en stoer met een vuurwapen. Net als jongens die nooit te hard rijden omkomen bij een ongeval met te hoge snelheid. De rede komt altijd na de daad maar laat niemand denken dat deze familie slachtoffer is. Iedereen wist het en tot nu vonden ze het allemaal stoer

  reageer
 • stephan

   

  triest voor zo een jong kind en dom van de jongen. Hoe triest ook, de vader had geen wapenvergunning en is daarmee strafbaar aan verboden wapenbezit.

  reageer
 • Bennie

   

  Ook weer zo'n jonkie hier (Stephen). Daarom denk ik dat de officier v J een man met levenservaring is, want hij liet de vader maar snel weer heengaan. * Treffend, wat Lely adviseert: waarom gaan jullie niet maar s een plaatje draaien en jullie je vermaken ipv .....

 • Flevoburger

   

  Daar sta je dan als vader, als broer .... op de begrafenis van jouw vermoorde dochter / zusje van 14 jaar.

  reageer
 • Pieter

   

  En die broer had natuurlijk per ongeluk een wapen in zijn bezit? Borrelt de vraag toch weer boven: Wat wist de politie nou eigenlijk van dat gezin? Zoiets komt uiteraard zie zomaar uit de lucht vallen. Was de politie op de hoogte van wat daar in dat gezin gaande was? Zo ja, hoe lang en wat werd daaraan gedaan? Zo nee? HOe kan dat in hemelsnaam?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Tja, als je het niet weet kan je altijd nog verdachtmakingen richting politie brengen. Iemand moet ergens de schuld van krijgen natuurlijk.

 • laat alle reacties zien
 • Max

   

  14 jarig meisje. 18 jarige broer! Eergerelateerd geweld komt veel voor. Een minderjarige broer neemt dan vaak de verantwoording op zich omdat deze nog onder het jeugdstrafrecht valt. Zou dat hier ook gespeeld kunnen hebben?

  reageer
 • Emma

   

  Wacht de feiten af als je commentaar wilt geven. In het wilde weg speculeren schept alleen maar verwarring.

 • Joopje

   

  Ja of het moest van de aliens. Wat een onzinnige tendentieuze reactie. Het zal wel eerwraak zijn ja hoor. Stemmingmakerij.

 • Jan

   

  De prijs van de stoere gangsta spelen.

  reageer
 • RK

   

  In de allereerste plaats is dit natuurlijk een (familie)drama. Ik lees hier en daar echter wel een aantal aannames en onjuistheden. In Nederland krijg je niet zomaar een verlof tot het voorhanden hebben van een vuurwapen. Dat is overigens de juiste term. Eer je dat verlof krijgt moet er aangetoond worden dat er een redelijk belang dient te zijn om een wapen te mogen bezitten. Dat kan bv beoefenen van de schietsport zijn. Je dient dan minimaal een jaar lid van een vereniging te zijn waarbij je een maandenlange instructie krijgt in met name de veiligheid. Ook volgt er nog een screening door justitie. Hoofdregel daarbij is dat je een wapen altijd als geladen dient te behandelen. Dat heeft deze meneer jammer genoeg nagelaten. Als dat wapen dan eenmaal in bezit is dienen wapen en munitie ten alle tijden afzonderlijk opgeborgen te worden in een kluis, zodat het niet voor onmiddellijk gebruik voorhanden is en kan men jaarlijks controle aan huis verwachten door politie.

  reageer
 • Johan

   

  Gelukkig niet mijn buren .....

  reageer
 • Lexje

   

  Kinderen die spelen met wapens op scherp? Het kan in Almere

  reageer
 • IJsbergsla

   

  Per ongeluk....

  reageer
 • ratje

   

  wapenvergunning zegt niks, laten we het alphen aan de rijn drama niet vergeten... deze knakker had gewoon een vergunning en heeft veilig leren omgaan met een wapen en toch ging het mis...

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Dwaas geklets. In Alphen ging het om een psychoot en hier om criminelen met een illegaal vuurwapen waarvan de eigenaar ook zo stom is om het aan een kind te geven. Welke gek haalt de trekker over van een onbekend wapen? Overigens verklaart dit wel hoe al die kogelgaten in verkeersborden langs de dijk ontstaan zijn. Men gaat af en toe wat oefenen.

 • Ankie007

   

  Het is triest en erg jammer dat een kind het slachtoffer moet worden van slechte keuzes (lees: criminaliteit) van de ouders. Ik vraag me ook af waarom de vader niet vastzit. Hij is toch degene die ongeoorloofd een wapen bezit, dat ook nog doorgeladen was.

  reageer
 • Bennie

   

  Ankie, Ankie toch ..... heeft die vader niet genoeg leed te dragen, ook al zou hij crimineel zijn. Die vader moet juist hemelsbreed worden opgevangen en gepamperd worden. Kun je je niet effe in die persoon verplaatsen. Heb je geen medegevoel voor een ander. Wat zijn jullie toch heel erg kil, bekoeld ... Hoelang moet ik nog op deze onderkoelde aarde vertoeven, hoelang nog ...?!

 • Johan

   

  Als men een wapenvergunning heeft. Dan weet men hoe wapens opgeborgen moeten zijn. In een wapenkluis. Ongeladen munitie in een ander kluis. Kortom minder kans op ongelukken. Het is echter nooit uit te sluiten. Een geladen pistool onder het bed of in nachtkastje is niet zo handig.

  reageer
 • Brian Weller

   

  Triest, die Amerikaanse toestanden. Vindt die vader het gewoon spannend zo'n wapen.... Wat moet zo'n wapen in huis? Of hebben die iets te verbergen? Vreselijk voor zo'n meisje..

  reageer
 • Anna

   

  Een wapenvergunning is geen vrijbrief, om met vuurwapens te spelen, dan nog horen ze ongeladen in een kluis te liggen. die verantwoording ligt bij de mensen , die dus blijkbaar niet met vuurwapens om kan gaan. En dan vallen er onschuldige slachtoffers, heel erg voor het meisje , die stond in de bloei van haar leven.

  reageer
 • Trees

   

  Beste allen, Ik lees hier alle comments en constateer dat iedereen voorbij gaat aan dit immens groot drama. Broer en vader zijn voor de rest van hun leven getekend en hebben beide levenslang. Om de moeder en de rest van de familie maar niet te vergeten! Dus aub, sta daar bij stil. Lees daarnet dat de 14 jarig Syrische jongen die in Eindhoven verdronken is, wellicht gered had kunnen worden als het Eindhovense duikteam welke door bezuinigingen opgeheven is, ingegrepen zou hebben. Dus waar hebben we het erover? Word daar op gereageerd? Mensen... zoals altijd staan de beste stuurlui aan wal en staat men zo snel klaar met het veroordelen. "Never judge on people... you never know what battle they are fighting"

  reageer
 • Boels

   

  Uiteraard een verschrikkelijk drama. Maar dat is geen reden om de vader geen zware verwijten te maken. Illegaal wapenbezit is nog tot daaraantoe, maar hij heeft heftig gefaald om zijn dochter (en zoon) te beschermen tegen de gevolgen van zijn illegale wapenbezit. Was het legaal dan was hem geleerd hoe je met potentieel dodelijke wapens moet omgaan en dat had hij dan moeten doorgeven aan zijn gezin. Het feit dat de jongen niet wist dat het geladen was geeft aan dat het niet gebeurd is; want dan had hij het gecontroleerd.

 • Johan

   

  Normale mensen.hebben geen illegaal wapen in huis. Ben erg benieuwd waarom deze meneer dat wel heeft (wat was hij ermee van plan?), hoe hij er aan komt en of het hele gezin dit wist. Wapens komen niet aanwaaien.

  reageer
 • Maria

   

  Normaal mensen hebben niks in huis arm meid en ouders die dit verdiet moeten mee maken

  reageer
 • Rudy

   

  Hoe tragisch ook, zou toch als politie zijnde de handel en wandel van vader en zoon eens even goed doorlichten.

  reageer
 • Bennie

   

  Kijk, weer zo'n kille reactie zonder enige meelevendheid. Rudy, het leed leed vd vader weegt vele malen zwaarder dan jouw 'zou toch als politie zijnde de handel en wandel van vader en zoon eens even goed doorlichten'. De vader moet juist dringende zachtmoedige therapeutische behandeling krijgen. Kom liever tot bezinning Rudy en Ankie en consorten.

 • Moe

   

  Ik word een beetje moe van al die vooroordelen, We weten allemaal de reden niet waarom dat wapen in huis lag. Misschien ooit ingebroken geweest of iets dergelijks, misschien lag het wel goed opgeborgen. Van de week wordt een vader finaal in elkaar getrapt omdat hij z'n dochter wilde beschermen, had hij maar een wapen gehad dan had dit tuig misschien van z'n dochter afgebleven!

 • kees d.

   

  Zelfs als je een wapenvergunning hebt, heb je aan zoveel eisen te voldoen dat het bijna onmogelijk wordt dat er zo'n ongeluk gebeurd. Zo'n ding moet volledig gedemonteerd in een aan het huis vast gemaakte kluis zijn opgeborgen. Europese regelgeving omtrent de handel in wapens zou welkom zijn zodat je niet zomaar de grens over kan om een vuurwapen te kopen.

  reageer
 • Maikel H

   

  Even "de grens over" is er niet bij dit soort wapens komen "gewoon" uit het criminele cirquit. Al hebben we in Nederland 100 wetten op verbod van wapens, dan nog is het wie kwaad wil die kwaad doet dit is een kwestie van menselijk inschatten en vader heeft verschrikkelijk gefaald. Zoon en broer van het slachtoffer is tenslotte ook nog een kind en vind dit spannend. Een verantwoordelijk ouder zou deze situatie niet laten voor komen

 • Jan

   

  Het niet hebben van een wapenvergunning is vragen om ongelukken. Hit diep triest.

  reageer
 • De advocaat

   

  Het hebben van een vuurwapen is vragen om problemen en het aan een tiener geven van een doorgeladen vuurwapen is vragen om problemen. Met vergunning of niet.

 • Sandra

   

  T hebben van een wapenvergunnimg had hier denk ik niet zo veel uitgemaakt. Los daarvan was er een, blijkbaar, geladen pistool in huis. Daar gaat t toch ooknort om, er is een meisje van 14 jaar doodgeschoten door haar broer. Waarom was t geladen en sterker mog, waarom zou ern jongen van 18 , een wapen richten op zijn zusje van 14?? Geen vergunning en geladen voor t grijpen wijst mijns inziens meer op 'criminaliteit'. En daar is dat meisje de dupe van.

 • Tuuk

   

  Dus met een wapenvergunning had dit niet plaatsgevonden?

 • Piet

   

  Huh??? Heeft zo'n papiertje zoveel macht? Ik denk eerder dat het hebben van een wapen vragen om ongelukken is.

 • Hans

   

  Normaal mens heeft geen pistool In huis

  reageer
 • .\/\/.

   

  In Nederland niet, nee....

 • Emma

   

  Maar dan blijft het nog diep-tragisch.

 • Mike

   

  Als je vergunning hebt en je een sportschutter bent is het toch gewoon goed?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert