Buurt geschrokken van dood neergeschoten meisje

ALMERE
Buurtbewoners aan de Neptunussingel in Almere Poort zijn geschrokken van het nieuws dat een 14-jarig meisje uit hun straat is overleden als gevolg van de schietpartij op vrijdag 25 augustus. Buren begrijpen niet hoe het gebeurd kan zijn.

Broer
De Telegraaf meldde woensdagochtend dat het meisje per ongeluk door haar 18-jarige broer zou zijn neergeschoten. Hij zou hebben verklaard dat hij niet wist dat er kogels in het wapen zaten. Naast de broer is volgens de krant ook de vader van het meisje opgepakt. Hij zou de eigenaar van het vuurwapen zijn en daar geen vergunning voor hebben. De vader zou inmiddels weer op vrije voeten zijn, aldus De Telegraaf. Het Openbaar Ministerie wil het verhaal in De Telegraaf niet bevestigen. 

​De bewoners van het huizenblok waar het incident plaatsvond ​vinden het verschrikkelijk voor de familie dat dit is gebeurd. Ze vragen zich af hoe er een wapen in het huis kon zijn en hoe de schietpartij plaatsgevonden heeft. Stukje bij beetje proberen ze te achterhalen wat zich heeft voorgevallen. Het nieuws hebben ze vooral via de media gehoord.

Meergronden
Een aantal van hen heeft vrijdagavond de sirenes van politie en ambulance en gegil gehoord op straat. Ze zijn die avond summier door de politie geïnformeerd en mochten tijdens het politieonderzoek niet naar buiten. De bewoners die een aantal deuren verderop wonen kenden het gezin slechts oppervlakkig. Hoewel ze zich in eerste instantie wel even onveiliger voelden, ebde dat gevoel alweer snel weg.

Het slachtoffer was een leerlinge op middelbare school De Meergronden in Almere Haven. De school is nu nog dicht in verband met de zomervakantie. Er is nog niets bekend over een eventuele herdenkingsruimte, aldus een woordvoerder van de school. 

reacties (4)

 • Moraalridder

   

  De mensen zin niet geschrokken maar onzettend nieuwsgierig. Willen alles weten "leedvermaak" ? ? Laat deze politie cq justitie haar werk doen dan lezen jullie over een aantal maanden wel middels de media wat er is gebeurd. Voor het geval.dat jullie het niet vergeten zijn.

  reageer
 • Hans K

   

  Ik hoor nu alweer "dat hadden we nooit verwacht, zulke aardige mensen, zeiden altijd goeie dag en altijd een nette auto voor de deur"

  reageer
 • Ankie007

   

  Lekker veilig zo'n buurt. Hoeveel mensen waar je kind speelt hebben nog meer (illegaal) een wapen in huis..............

  reageer
 • gerrie groenestein

   

  Waarom moet je een wapen in huis hebben. Alle wapens de wereld uit!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert