Schepen en vrachtwagens vol zand voor Inditex

LELYSTAD
Langs de Lage Vaart bij Lelystad meren de komende tijd binnenvaartschepen met zand aan. Vanaf woensdag wordt het zand overgeladen op vrachtwagens en die rijden naar het toekomstige terrein van Inditex. De kavel vlakbij Lelystad Airport wordt opgehoogd met zand om vervolgens bouwrijp gemaakt te worden. 

Om de duizenden kiepwagens de komende drie maanden veilig te laten rijden, zijn eerder al verkeerslichten geplaatst bij de Meerkoetenweg, net buiten Lelystad. Dat moet er voor zorgen dat bouwverkeer en bestemmingsverkeer elkaar goed kan kruisen. 

Het Spaanse modebedrijf, dat onder andere Zara onder haar hoede heeft, gaat volgend jaar een groot distributiecentrum bouwen bij Lelystad Airport Businesspark. Vanuit Lelystad wordt vanaf 2019 de eerste kleding verspreid over de hele wereld. 

reacties (2)

 • Esveen

   

  Met een tijdelijke baileybrug over de A6 heb je nog geen kwart van de afstand nu te overbruggen. Minder druk op de kruisingen bij McDonalds en verder.

  reageer
 • JanB

   

  Daarvoor zou wel aardig wat werk naast de A6 en in de middenberm moeten worden uitgevoerd, voor oa. de pijlers etc. En voor die werkzaamheden en het op zijn plek leggen van de brug zal voor enige tijd enkele rijstroken of zelfs even de A6 moeten worden afgesloten. Misschien dat Rijkswaterstaat hier niet aan mee wou werken of dat het sowieso meer voeten in de aarde had dan de huidige oplossing.

 • Marcel

   

  Hoezo vliegveld geeft geen werkgelegenheid.... top dit voor Lelystad en omgeving

  reageer
 • Maartje

   

  En al die valse betichtingen van leugens eb bedrog, terwijl nu zelf de anti clan door de mand valt door gemanipuleer met verkeerde en bedriegende informatie

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert