"Aangifte tegen Buitenboys om verduistering benefietgeld"

ALMERE
Het gezin Nieuwenhuizen doet aangifte van verduistering van een deel van de opbrengst van de benefietwedstrijd voor de overleden grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Dat heeft advocaat Yehudi Moszkowicz woensdagavond bekendgemaakt. 

Volgens Moszkowicz is er aangifte gedaan tegen de bestuursleden en in het bijzonder voorzitter Richard Langeveld. ,,Dat is gebeurd omdat inmiddels toch wel de schijn is ontstaan dat de club niet volledig kan verantwoorden waar al het geld is gebleven. En als je je in Nederland geld toe-eigent dat eigenlijk van een ander is, dan heet dat verduistering''.

Beslag
Buitenboys en de familie hebben sinds enige tijd een geschil over de opbrengst. Er werd ruim 50.000 euro ingezameld, de familie heeft daarvan slechts een deel gekregen en eist nu ook de rest op.
Moszkowicz zegt dat hij uit voorzorg ook beslag heeft laten leggen op de banktegoeden en inventaris van Buitenboys. De club organiseerde de benefietwedstrijd destijds. Op 22 september dient volgens Moszkowicz een kort geding om het geld, of in elk geval een voorschot te krijgen.

"Geld is op"
De club zei vorige week dat er geen geld meer over is, omdat er met de benefietwedstrijd ook veel kosten gemoeid waren. Buitenboys kan die kosten deels aantonen, maar over zo'n 15.000 euro blijft onduidelijkheid bestaan. Oud-voorzitter Rob Mueller van Buitenboys heeft vorige week ook gezegd dat het gezin nog geld tegoed heeft.

Het bestuur van Buitenboys was woensdagavond niet bereikbaar voor een reactie op het nieuws over de aangifte en de beslaglegging. 

Nog geen verzoek tot beslaglegging
Volgens de rechtbank Midden Nederland is er bij hen geen verzoek tot beslaglegging op de tegoeden van Buitenboys of het bestuur van de club binnengekomen. Moszkowicz zegt dat het ook niet nodig is. Een verzoek kan volgens hem bij iedere rechtbank in Nederland gedaan worden. Zodra de rechter toestemt kan een deurwaarder op pad worden gestuurd, om de beslaglegging officieel te maken. Volgens de advocaat is dat vorige week al gebeurd met de banktegoeden en is het beslaglegging op de inventaris woensdag aan de club medegedeeld.

Grensrechter Richard Nieuwenhuizen werd eind 2012 tijdens een voetbalwedstrijd mishandeld en overleed later aan zijn verwondingen. Aan de benefietwedstrijd in het stadion van Almere City FC in 2013 werkten verschillende bekende voetballers mee.

reacties (11)

 • Pietje

   

  BB het zou je ergeren als je zo met Namen loopt te gooien om dan je eigen naam ook even kenbaar te maken met deze opmerking.

  reageer
 • Theo

   

  Als (als!) het inderdaad waar is dat er geld verduisterd is dan bestaat daar een woord voor: lijkenpikkerij. Als (als!) je een greep doet in de opbrengstenpot van een benefietwedstrijd dan verdien je een enorme draai om je oren (lees: straf) want zoiets is immers ook een enorme lafhartige daad naar zowel 'het doel' als naar 'de schenkers'. Organisatoren van dit soort evenementen moeten domweg zorgen dat inkomsten, uitgaven (kosten) en opbrengsten worden verantwoord. Vraag aan het begin een onafhankelijk accountantskantoor de financiële administratie te verzorgen. I.h.k.v. MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) zal zo'n kantoor dat mogelijk zelfs met gesloten beurs willen doen.

  reageer
 • hans

   

  Beste BB, Belofte maakt schuld!

  reageer
 • Nopper

   

  Kan er dan niets goeds komen uit Almere?

  reageer
 • Lotte

   

  Zo is het maar net. Een goede accountant haalt de onregelmatigheden boven water. Lijkt me eerlijk tegenover beide partijen

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Henk

   

  Ik vind het echt heel erg wat er is gebeurd. Wat bestuur heeft gedaan is fout Maar hoezo krijgen ze die 50K? Worden dagelijks mensen vermoord waarvan de kinderen ook geen 50K of in dit geval 20K krijgen...

  reageer
 • Karel

   

  Volgens mij als ik jou opmerking lees dan doet het je echt niks wat er toen Is gebeurd. Bedenk het eens dat het jou familie Is overkomen.een groot stuk inkomens verlies.je vrouw moet het nu zelf alleen doen. Er Is toen een afspraak gemaakt en kom die gewoon na. Simpel toch? Zou jij ook willen.

 • Gerard

   

  Misschien omdat er een benefietwedstrijd werd georganiseerd ten behoeve van de nabestaanden? Voor het gezin dat hun man/vader verloor? De opbrengst ervan was namelijk voor hen bestemd en niet voor de club, dat zou lekker zijn.

 • Stevie

   

  Omdat ze een wedstrijd organiseren, waar veel mensen zich belangenloos voor inzetten met als doel die mensen 50k te geven.

 • joop

   

  Nee Henk dat klopt, maar dit geld is door veel mensen opgehaald en gegeven aan de nabestaanden. Dus niet aan de voetbalclub. Als ik geld geef omdat IK dat wil, wil ik dat dat dan ook bij die mensen terecht komt en niet dat de voorzitter er een pak voor koopt.

 • .\/\/.

   

  O, dus ze moeten niet zeuren?

 • Henk

   

  Goeie advocaat hoor. Dit is puur civiel rechtelijk en hoort niet bij de politie thuis. Zal geseponeerd worden en dan heeft de politie het weer gedaan. Moet deze man (Net als de rest van zijn familie) niet eens een keer de lagere school voor rechten overdoen?

  reageer
 • Piet

   

  Jij hebt duidelijk geen rechten gestudeerd. Verduistering is diefstal van iets waar iemand je in goed vertrouwen op heeft laten passen. Vanaf de wedstrijd had de familie recht op dat geld. De club paste er zolang op en als het dan weg is heet dat verduistering. En daar staat in het ergste geval een paar jaar gevangenisstraf op. De civiele procedure kan gelijktijdig bij een andere rechter doorgang vinden. Die staat los van de strafrechtelijke procedure.

 • Rene

   

  Dat wordt een leuke aankomende ALV Ben benieuwd naar de agenda punten ?

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Hopelijk is rechtzaak snel, schat in dat het bestuur en kascommisie zich beter niet kan vertonen.

  reageer
 • KC

   

  Zelf Peter R de Vries vindt het goed hoe omroep Flevoland het onderzoekt. Bij Buienboys is het nu een grote beerput met hele verkeerde bedragen die worden aangedragen. Zet de FIOD er maar op.

  reageer
 • Jan

   

  O. Gelukkig, als die Peter R de Vies er achter staat is het echt Ok hoor.. mag ik even lachen? Of beter een teiltje...

 • Janos

   

  Klinkt niet goed als het waar is dan moet de club zich dood schamen.

  reageer
 • hans

   

  De graaiers in de club moeten (aan-) gepakt worden!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert