BN’ers onthullen Almere als plek voor Huis van Het Vergeten Kind

ALMERE
In Almere komt een plek voor kinderen met een instabiele of onveilige thuissituatie. Het gaat om een gebouw waar ze hun zorgen en ellende even kunnen vergeten. In 'Het Huis van Het Vergeten Kind' beleven straks ruim 2.600 kinderen per jaar een vakantie of weekend. 

Naast de vakantie’s en weekenden wordt het huis ook doordeweeks gebruikt. Dan kunnen opvanglocaties en scholen uit het speciaal onderwijs er terecht voor kampen. Waar het huis precies gaat komen is nog niet bekend. Wethouder René Peeters denkt aan een plek bij de voormalige vuilstort Braambergen bij de Waterlandseweg.

BN'ers als ambassadeur
Een aantal Bekende Nederlanders heeft de keuze voor Almere als bouwlocatie donderdagochtend bekendgemaakt. Dat deden ze op het Stadhuisplein. Aanwezig waren Irene Moors, Johnny de Mol, Wolter Kroes, Lucille Werner, Dennis van der Geest en Saar Koningsberger. Zij zijn allen ambassadeur van Het Vergeten Kind of de VriendenLoterij.

De VriendenLoterij zamelt op dit moment geld in voor de bouw van het huis. Iedereen die tot en met 30 september een lot koopt steunt de stichting Het Vergeten Kind met de helft van hun lot.

Liefde en aandacht
"Onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie wijst uit dat Nederlandse kinderen tot de gelukkigste kinderen ter wereld behoren. Dit geluk geldt helaas niet voor hen allemaal. Ruim 100.000 kinderen hebben een onveilig of instabiel thuis, worden verwaarloosd of mishandeld. Dit is in elke schoolklas gemiddeld één. Voor 55.000 kinderen gaat het zelfs zo mis, dat ze noodgedwongen niet meer thuis kunnen wonen”, zo schrijft de stichting Het Vergeten Kind in een persbericht.

“Daarom hebben de VriendenLoterij en Het Vergeten Kind samen één doel: deze kinderen hulp, liefde en aandacht geven, zodat ook zij ervaren dat ze ertoe doen en dat het wél anders kan.”

reacties (7)

 • Gerda

   

  Goed dat die BN'ers voor de zoveel miljoenste keer weer in beeld zijn. Het ging even minder met mijn stoelgang. Maar na het zien van dit plaatje gaat dat weer helemaal goed.

  reageer
 • Ed

   

  Wie gunt een kind geen gelukkige jeugd? Maar moeten we daarom massaal lootjes gaan kopen en luid applaudisseren voor dit plan?

  reageer
 • Barbara

   

  Johnny de Mol, goeie ideeën, hart op juiste plek...Laat maar schuiven..

  reageer
 • Yvonne

   

  Ja, jammer alleen dat hij aan zelfverminking doet, door zich te behangen met die gore, ranzige tattoos.

 • Astrid

   

  Wat een heerlijk welkome reacties weer... Ik hoop dat de kinderen op die plek een fijne onbezorgde tijd hebben, of dat nu voor een weekend of een langere vakantie is.

  reageer
 • Van Haven

   

  Mee eens! Mooi dat Almere uitgekozen is!

 • almeerder

   

  Hopelijk noemen ze dat huis niet echt ' Het huis voor het vergeten kind'. Lijkt me voor de kinderen die daar komen niet bepaald leuk!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • kees d.

   

  Een kindervakantiehuis in de buurt van een voormalige vuilstort. Hoe zorgzaam dit aanbod. Daarbij vind ik Almere niet echt een vakantie oord.

  reageer
 • Henk Struik

   

  Heeft Kindervakantieland op de Kemphaan de faciliteiten niet?

  reageer
 • van Haven

   

  Dat is vaak verhuurd aan scholen, familiegroepen etc. En als ik zie hoeveel kinderen ze hier willen helpen zal de bedoelde accommodatie ws veel groter worden.

 • Ed

   

  Vast wel. Alleen: het is natuurlijk wel de bedoeling dat u hun loten koopt En hun portemonnee vult.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert