Inspectie dwong huisarts om te stoppen

LELYSTAD
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft huisarts Kerimov van 't Hart Medisch Centrum in Lelystad vorige maand gedwongen te stoppen met zijn praktijk. Dat heeft de inspectie donderdag bekendgemaakt. Volgens de inspectie was er een acuut gevaar voor de veiligheid van patiënten. De arts moest zijn praktijk direct overdragen aan een waarnemer.

Patiënten zonder zorg
Omroep Flevoland bracht eerder deze maand het nieuws dat ruim 2000 patiënten van 't Hart Medisch centrum zonder huisarts zaten. Kerimov was al gestopt met zijn werk maar hij had geen vervanger geregeld. Door de onrust ging de huisarts die de praktijk per 1 september zou overnemen, eerder aan het werk. De inspectie mocht toen niet zeggen dat ze Kerimov had gedwongen te stoppen omdat hij daartegen bezwaar maakte. De rechter heeft nu besloten dat het besluit wel openbaar mag worden. 

Arts schoot ernstig tekort
Inspecteurs hebben vorige maand een bezoek aan de praktijk gebracht na een anonieme melding. Daar bleek dat de huisarts ernstig tekortschoot in zijn zorg. Zo was hij meerdere dagen in de week afwezig. Zijn assistente moest dan beoordelen hoe ernstig ziek een patiënt was. Ook verrichtte zij medische handelingen waartoe ze niet bevoegd was. Bovendien zou Kerimov verschillende keren tegen de inspectie hebben gelogen over waar hij was en hoe lang hij weg was. De huisarts heeft zich volgens de inspectie ook 'fysiek en verbaal grensoverschrijdend gedragen, onder andere tegen de inspectie'. 

Meer zaken
Het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg had de arts eerder al een beroepsverbod opgelegd vanwege fraude met declaraties. In die zaak loopt nog een hoger beroep en totdat er een definitieve uitspraak ligt mag Kerimov zijn beroep uitoefenen. Omdat de Inspectie daar grote moeite mee heeft, bereidt zij een nieuwe tuchtklacht tegen de arts voor. De Inspectie zal het Tuchtcollege vragen die met spoed te behandelen.
Kermiov was ook al eens voorwaardelijk geschorst voor het stellen van verkeerde medische diagnoses en hij kreeg een boete van 100.000 euro omdat hij te veel geld had gedeclareerd bij zorgverzekeraars. 

 

reacties (17)

 • Anita

   

  Mijn vriend werd weggeztuurd door de asistente met het viel allemaal wel mee ookal liep hij krom van de pijn vertrouwde het niet dus naar het ziekenhuis gegaan wel meteen je eigenbijdragen kwijt maar hij kon meteen blijven met een klaplong.

  reageer
 • NataS

   

  Nu nog de thuiszorg instellingen die mensen gewoon laten stikken met een PTZ indicatie!!!!

  reageer
 • Goede patiëntenzorg

   

  En nu doorpakken IGZ, maar dat gaat als ik alle berichtgeving lees ook wel gebeuren. Het heeft echt alle landelijke kranten en media ook gehaald en zeer terecht, dit moet zo snel mogelijk stoppen. Het algemene belang van openbaarmaking staat voorop, zeker nu de man zich niet aan het eerste bevel heeft gehouden. Deze arts lijkt zich aan geen enkele regel te houden, behalve die van hemzelf en dan ook nog een "aperte leugens" over waar hij is en medewerkers onder druk zetten om daarin mee te gaan. Het gaat dus niet alleen om ontzettend veel onterechte declaraties, maar NOG erger ook om het niet goed behandelen van patiënten, waardoor er een onveilige situatie is ontstaan. Daarbij waren er al eerder berichten over verbaal en fysiek grensoverschrijdend gedrag (vandaar waarschijnlijk dat mensen niet onder hun eigen naam iets willen/durven te plaatsen), nu kennelijk zelfs tegen de Inspectie zelf. Hoe haalt iemand dit in zijn hoofd?! Een politieke vluchteling, die in ons land notabene alle kansen kreeg voor een nieuw, mooi leven in alle vrijheid en daar zo mee omgaat. Daar zijn geen woorden voor. Laat de IGZ, de minister en de rechter bepalen wat de juiste straf daarvoor is, zijn alleen die boete van een ton en een beroepsverbod dan voldoende? In- en in triest.

  reageer
 • F van Kesteren

   

  Bij deze arts had ik geen negative gevoelens. Rustig zoals een arts moet zijn. Als ik mocht kiezen zou ik direct weer naar hem overgaan.

  reageer
 • Artz

   

  2 jaar geleden oorklachten gekregen ,, neusspary en oordruppels waren de oplossing ! Een half jaar later kreeg ik een bult op me gezicht ,, dokter was op vakantie dus ik kreeg zen vervangend arts ( waar ik geen goed woord voor over heb ) ik had een allergie ,, week voorraad aan prednison gekregen en moest maar terug naar mijn eigen dokter als die van vakantie terug kwam Na 6 dagen brak de hel los ,, ik had al 6 dagen niet geslapen ,, kon al 3 weken niet fatsoenlijk eten en bult werd groter ,, met spoed naar ziekenhuis die me doorstuurde naar het VUmc ,, ik had een abces in me gezicht die ontwikkeld was in me gehoorkanaal doordat de oorontsteking niet goed behandeld was,, ik liep dus al een half jaar met een tijdbom in me gezicht ,, de arts in het VUmc zei letterlijk ,, 1 week langer en je was dood geweest.... Ik heb hem altijd een aparte man gevonden ,, had geen hekel aan hem ,, maar ik vertrouw de mensen in lelystad iig niet meer...

  reageer
 • De meester

   

  me hoofd? En er wonen wel meer mensen in Lelystad dan die paar die u niet goed geholpen zouden hebben.

 • laat alle reacties zien
 • kim

   

  Nu een keer komt iedereen met een klacht van deze arts, waarom niet eerder,, nee nu ze het lezen gaan ze maar schrijven en niet een je naam neerzetten, wel de naam van arts,, als klacht heb, zet je eigen naam ook neer,, O nee hoor dat niet,,, stel je voor dat ze het lezen pfffff, (!!!!!!

  reageer
 • Francoise

   

  Triest en zo jammer.....ik vond hem goed en had een klik met hem....... Helaas jammer dat hij het zo verpest heeft .........

  reageer
 • Moeder

   

  Hoe krijgen wij nu het geld terug van de zorgverzekering ??

  reageer
 • de accountant

   

  Hoezo? Uw premie blijft want u was verzekerd en er is consult geleverd. Waarom zou de verzekeraar u geld teruggeven? Vraag het Kerimov

 • Ik

   

  Jaren geleden al slechte ervaringen gehad met deze man, snap niet dat het nog zo lang heeft moeten duren!

  reageer
 • Anna

   

  Heb al in 2012 een klacht over deze man ingediend. Wat een verwaande kwast!

  reageer
 • Aaltje

   

  Blij dat hij gedwongen is om te stoppen. Was totaal ongeschiktvoir zijn werk en ook onaardig .

  reageer
 • KC

   

  Hoe zit het met de apotheek die hogere prijzen voor medicijnen in rekening bracht?

  reageer
 • Jjk

   

  Ooit op de hap met hem te maken gehad, scheeft mijn benauwd de zoon meds voor die juist benauwdheid in de hand werkt, gelukkig zelf medische geschoolt en wist meteen dit klopt niet. Gelukkig in het zh wel de juiste hulp gekregen maar man wat was die man boos toen ik aangaf niet accoord te gaan met zijn voorstel. Zijn kennis en wetkhouding klopte van geen kant.

  reageer
 • Loes

   

  Vreselijke man, had meteen ruzie met hem met als gevolg een vervelend stukje in mijn medisch dossier. Goed dat hij aangepakt is!516

  reageer
 • Boekenworm

   

  Voor de liefhebber: Kijk maar eens op de Zorgkaart Nederland daar heeft deze arts waarderingen gekregen van het cijfer 1 t/m 10. Merkwaardige constateringen wanneer beoordelingen zo ver uit elkaar liggen. Beschrijvingen als: eindelijk een arts met het hart op de juiste plaats en een luisterend oor tot een plaatsingen van patienten die vonden dat ze absoluut niet begrepen werden. Je hebt natuurlijk ook patienten in alle soorten en maten, misschien ligt het toch ook wel aan het temperament van deze buitenlandse arts. Dat temperament heeft hijzelf ook aardig wat keertjes willen bevestigen met foto's van hemzelf.

  reageer
 • AvL

   

  Mijn vrouw heeft daar vorig jaar een sollicitatie gehad. Een van de vragen in het gesprek was of ze rookt. Toen ze daar ontkennend op reageerde was zijn reactie: Oh jammer, want het is zo gezellig. Op de vraag van de assistente of ze vakantieplannen had, kwam hij ertussen met de opmerking: Wie zegt dat ze het redt tot de vakantie? Als ze me niet bevalt gaat ze er gewoon uit zonder aankondiging.

  reageer
 • John

   

  Niet verbaasd. Ik was daar vorig jaar met een accuut probleem; te ver van mijn eigen huisarts. Ik werd door die man weggestuurd omdat ik niets te zoeken had in zijn praktijk. Heel eng, heel fout.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert