Eén van de warmste zomers in 30 jaar

FLEVOLAND
Met een gemiddelde temperatuur van 17,6 graden komt deze zomer op de vierde plaats in de reeks van warme zomers van de afgelopen dertig jaar. De allerwarmste zomer in Flevoland was in 2003. 

Volgens weervrouw Diana Woei van Omroep Flevoland liep het kwik vooral in juni hoog op. Met een maandgemiddelde van 17,8 graden was het de warmste juni ooit gemeten in Flevoland. 

Wel kende de zomer een erg wisselvallig weerbeeld: wisselend wolkenluchten met soms een bui, maar ook zonneschijn. 

reacties (17)

 • Emma

   

  Dan hebt u de verkeerde weken gekozen ! De maand juni was erg warm en ook in juli waren er veel zonnige dagen. Ik heb nl heel veel in de tuin genoten van de zon Want weet u, de zomer duurt 3 maanden en niet maar 3 weken..

  reageer
 • Emma

   

  Tja, de zomer duurt langer dan een maand .... Getallen liegen niet .

  reageer
 • Peter

   

  Jammer dat ze alleen de gehele zomerperiode vergelijken met vorig jaar. Ik had het ook graag alleen van de maand augustus willen weten. Dat is tenslotte de maand dat de meeste mensen met vakantie zijn.

  reageer
 • Carry

   

  Deze reactie had ik al verwacht. Maar we hadden in augustus maar 3 zomerse dagen. Vreemd dat het dan toch een heel warme zomer wordt genoemd.

  reageer
 • Boels

   

  Biobrandstoffen? Gaan we oliehoudende gewassen verbouwen in plaats van graan- en rijstsoorten? Want zo'n groene droom betekent wel dat je hongerig in een vliegtuig zit. Zonnecellen op vliegtuigen betekent een aantal passagiers is vrijwel nul naast 1 piloot en 1 elektraman omdat er duizenden kilo's aan accu's meegevoerd moeten worden. Wakker worden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Boels

   

  Nee hoor, de overgrote meerderheid van klimaatwetenschappers zitten in de VS, UK en BRD. Wel komen de bevindingen van pas voor groen en krijgen ze de kans om de energievoorziening op termijn naar de filistijnen te helpen. Tot we doorkrijgen dat goedkope, altijd beschikbare energie het verschil tussen het leven nu en dat van de middeleeuwen is.

  reageer
 • HH

   

  Ook de vliegtuigindustrie experimenteert met biobrandstoffen. En universiteiten studeren op zonnecellen op vliegtuigen. Laten we dit soort innovaties vooral stimuleren. Ook in Flevoland.

  reageer
 • HH

   

  Juni was wel degelijk heel warm. Augustus, toen veel Flevolanders vrij waren, was vooral erg regenachtig. Niet koud. Niemand heeft het over een mooie zomervakantie, ook niet over een mooie zomer. Het artikel gaat over warm. Vaker zware buien en zware stormen in Nederland en Midden-Europa in de zomerperiode is overigens ook een voorspeld effect van de opwarming van de aarde. Net als extreme hitte en droogtes in Spanje.

  reageer
 • HH

   

  Ja, 'tuurlijk, al die wetenschappers worden door China en Rusland betaald. En die vervalsen ook alle metingen van weerstations en satellieten.

  reageer
 • Jan

   

  Dat hele opwarmingsverhaal is een grote linkse groene propaganda stunt en bangmakerij. Alleen maar bedacht door China en Rusland om ons economisch en mentaal te breken. Het is vandaag ook koud. Wat een gezever.

  reageer
 • Fleur

   

  3 dagen regen en je vakantie is verpest...blijf je volgende keer toch thuis

  reageer
 • kees d.

   

  Als u het heeft over het terug trekken van de IJskap. Dat doet deze al vanaf de laatste ijstijd. En er zijn meerdere ijstijden geweest hier op aarde. Wees gerust dat ijs komt wel weer terug. Maar dat zullen u en ik niet meer meemaken.

  reageer
 • Boels

   

  De gemiddelde temperatuur wordt berekend uit waarnemingen van meetstions die niet op campings staan. Het weer op campings trekt zich niets aan van de vermeende opwarming van de aarde ;-)

  reageer
 • Boels

   

  Wel ja, de temperatuur loopt achter op de voorspellingen en maar volhouden dat we binnenkort gaan koken. Het maakt overigens niet uit of vliegtuigen op Schiphol landen en vertrekken of op Lelystad Airport.

  reageer
 • Ikke

   

  Weet niet waar deze info vandaan komt. Ik heb het juist als een van de slechtere zomers ervaren.

  reageer
 • Tuuk

   

  Warm? Waar? Wanneer? 3 weken in Nederland op de camping gestaan en het nog NOOIT zo slecht gehad! Dus ga nu niet zeggen dat deze zomer zo mooi en warm was!

  reageer
 • Guus Gravendonk

   

  Via Lelystad Airport gaat Flevoland een impuls geven aan het nog verder opwarmen van de aarde. En er zijn mensen die hier ook nog trots op zijn.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert