Kinderen kunnen veilig naar school in Warande

LELYSTAD
De fiets- en wandelroute naar de basisschool in Warande is veiliger gemaakt. De gemeente Lelystad heeft de maximum snelheid ter hoogte van de oversteekplaats op de Buizerdweg verlaagd naar 30 kilometer per uur. Ook zijn er attentie-verhogende markeringen op de weg aangebracht. 

Een veiligere oversteekplaats voor kinderen was de wens van de gemeenteraad. Ouders en kinderen moesten vorig schooljaar 2,4 kilometer omfietsen om via het fietspad bij de school te komen. In de praktijk betekende dit dat de Buizerdweg vaak werd overgestoken op plekken die daar niet voor bedoeld zijn. Een nieuw fietspad zou pas worden aangelegd als de supermarkt afgebouwd was en dat kon nog 1,5 jaar duren. Dat vond de gemeenteraad veel te lang. 

De weg vanaf de oversteekplaats bij de Buizerdweg tot aan de het schoolplein is ook een autovrije route geworden. Die loopt over het terrein van de voormalige noodschool en sluit aan op de Ranonkellaan. Er wordt uiteindelijk wel een nieuwe oversteek aangelegd bij de Buizerdweg, die dichter bij de school komt te liggen. Maar dat duurt nog 1,5 jaar.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert