Batavia Stad verkoopt flink meer

LELYSTAD
De verkopen in Batavia Stad in Lelystad zijn in de eerste helft van dit jaar flink hoger uitgevallen dan in dezelfde periode van vorig jaar. Ook het aantal bezoekers ging omhoog. De stijging is te verklaren, omdat Batavia Stad dit jaar fors uitbreidde van ruim 100 naar zo'n 150 winkels.

Het aantal bezoekers van Batavia Stad lag van januari tot en met juni, 12 procent hoger dan de eerste twee kwartalen van 2016. Er werd zo'n 14 procent meer verkocht.

Batavia Stad zet stevig in op bezoekers van buiten de Europese Unie. Die geven volgens directeur Patrick Jansen namelijk drie keer zoveel uit als Nederlandse winkelbezoekers. De grootste groep shoppers van buiten de EU komen komen uit China, Egypte en Indonesië.

reacties (7)

 • Hannes

   

  Batavia Stad gelegen aan het open water, wordt de Stad van de toekomst!!

  reageer
 • Maartje

   

  Logisch, Bataviastad is ook prachtig en ligt in een geweldig mooie omgeving. En voor de negatievelingen, nee, het is geen Beverwijk maar een fashion outlet. Sommige mensen zijn ook gewoon totaal niet de doelgroep 😀😀😀

  reageer
 • Lelystedeling

   

  Fijn dat iedereen hier zo goed weet hoe het zou moeten, de beste stuurlui.....

  reageer
 • tjonge wat een marketinggoeroes hier

  reageer
 • Jeroen

   

  Dus het winkelaanbod groeit met 50% terwijl de uitgaven naar met 14% zijn gestegen. Dit zijn absoluut geen cijfers waar je trots op moet zijn, maar juist waar je je zorgen om moet maken.

  reageer
 • MKM

   

  Want als het winkelaanbod groter is heeft een bezoeker ook meer te besteden?

 • laat alle reacties zien
 • Opa70++

   

  Lekker slim die chinezen, ze maken zelf kleding voor een paar centen en komen naar Europa om hun eigen spullen voor dure euros te kopen!! Over een paar jaar worden ze door Transavia ingevlogen op Airport Lelystad... Kassa!!!

  reageer
 • ja fijn he allemaal,en de lelystadse ondernemers gaan naar de filistijnen,zie de leegstand in het centrum..

  reageer
 • Ondernemen

   

  Onzin ntuurlijk! Net als parkeerheffing de schuld geven van de leegstand, bij Batavia Stad betaal je ook. Maar waarom zou je uit, laten we zeggen Almere, naar Lelystad Centrum komen? Overal zitten dezelfde winkels van de grote ketens. Terwijl je in Batavia Stad gelukkig geen Hema, Blokker, Bart Smit, Action of Kruidvat tegenkomt. Het zit hem gewoon in de formule en het aanbod. Daarnaast zorgt Batavia Stad ook nog eens voor de werkgelegenheid.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert