Urkersluis dicht na botsing

URK
De Urkersluis op Urk is opnieuw gestremd. Volgens de provincie is er een vaartuig tegen de neergaande brug gebotst en daarom is er een stremming voor zowel het weg- als vaarverkeer.

De schade lijkt mee te vallen, maar er is aan het binnenwerk wel iets beschadigd. Momenteel wordt eerst geprobeerd om de brug handmatig naar beneden te krijgen zodat de weg weer open kan.

Het verkeer moet omrijden via de Arie de Witbrug. Om verkeersdrukte te voorkomen, gaat die brug momenteel niet open voor het vaarverkeer.

De Urkersluis was pas sinds donderdagavond 19.00 uur weer open, nadat hij een dag dicht was geweest door een storing. 

reacties (5)

 • jacob

   

  Natuurlijk sluisen bemannen, de veiligheid is weer ver te zoeken, hoe kan je het bedenken met afstands bedieningen op bruggen en sluizen??? Bedrijfen niet meer bereikbaar voor aanvoer van de scheepvaart door de storingen en misstappen van de bediender(s) van de knoppen. Behoorlijke schadeposten, kwa schade schepen, ( dit is niet het eerste geval met beroepsbinnenvaartschip) en inkomstenderving bedrijf en logostiek. Niet alleen urk, het is een aanfluiting, en dat in een land met het oog op de veiligheid!!!! Een grote geldverspilling, en sfeerafbrekers! Hoe dom kan je zijn!!!!!! Hulde aan de uitvinder !!

  reageer
 • Sjaak

   

  Inderdaad..hulde aan de Uitvinder! De man kan beter met andere dingen gaan spelen. Al zou ik hem daar ook niet bij willen.

 • Hans

   

  Inderdaad. Provincie denkt te kunnen bezuinigen door alles centraal te kunnen bedienen. Het kost dus uiteindelijk meer.

  reageer
 • jacob

   

  Die cijfers zullen de doofpot behalen, want de EGO van de hoogdenkers mag niet gedeukt worden. Helaas lopen er te veel van dit soort hoogvliegers in dit land, en reken maar....met een VET salaris!!!

 • Knol

   

  Helemaal en 101% mee eens.👍

 • Albert

   

  Correctie: De brugwachter heeft te laat de brug geopend waarop het schip tegen de brug kwam toen het water omhoog kwam. Dus de schipper is niet schuldig in deze, maar wederom een blunder van jewelste door de brugwachter.

  reageer
 • Hessel

   

  Viel mij inderdaad al op, altijd naar een ander wijzen. Dit is puur de schuld van brug/sluiswachter! Gewoon de sluis weer bemannen zodat er ingegrepen kan worden bij calamiteiten.

 • Lub

   

  Brugdek wordt vanavond weg getakeld. Hopen op een mooie repoovan omroep Flevoland.

  reageer
 • Jo

   

  Ik vraag mij sterk af of het nou zo verstandig is die sluis onbemand te laten sinds daar niemand meer zit is het er al heel vaak wat gebeurd

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert