'Politie ontslaat Giltay na corruptieschandaal'

ALMERE
Almeerder Frank Giltay krijgt strafontslag van de politie, dat meldt het NRC. Giltay was jarenlang voorzitter van de Ondernemingsraad (COR) van de politie. "Hij declareerde onder meer 198 flessen prosecco en liet facturen aanpassen", zo schrijft de krant.

Giltay legde vorig jaar juni onder grote druk zijn functie als voorzitter van de COR neer. Hij kwam in opspraak, omdat hij tienduizenden euro's van de politie zou hebben uitgegeven aan snoepreisjes en etentjes bij Almeerse horecagelegenheden. Er was al aangifte gedaan tegen hem van oplichting, valsheid in geschrifte, verduistering en ambtelijke omkoping. Het interne onderzoek is inmiddels afgerond, maar de publicatie is uitgesteld na het overlijden oud-korpschef Gerard Bouman. Op 12 september wordt dit rapport alsnog gepubliceerd. Tijdens het onderzoek zijn ook invallen gedaan bij tenminste twee Almeerse bedrijven.

Vertrouwelijke brief 
Het NRC heeft de hand weten te leggen om een vertrouwelijke brief van korpschef Erik Akerboom aan Frank Giltay. In de brief staat dat Giltay als COR-voorzitter niet alleen geld van de politie gebruikte voor buitensporige feesten, maatpakken en de inhuur van bevriende persoonlijk adviseurs. Maar ook dat hij moedwillig fraudeerde. Daarnaast liet hij 198 flessen prosecco bezorgen bij zijn vrouw. De rekeningen liet hij veranderen en declareerde hij later.

'Voorgenomen besluit'
Korpschef Erik Akerboom laat in een reactie weten Frank Giltay een 'voorgenomen besluit' te hebben verstrekt. Hij wil niets zeggen over de inhoud daarvan, Het besluit is nog niet definitief, omdat Giltay er eerst op mag reageren.
De politie laat weten na te gaan hoe het kan dat media beschikken over informatie uit het voorgenomen besluit.

reacties (11)

 • H.Wiesener

   

  Het is ongepast met gemeenschap gelden om te gaan gebeurd niet alleen bij de politie ook bij multinationals bedrijven is er arrogantie.

  reageer
 • Theo

   

  Kan zo doorstromen naar de particuliere beveiliging, daar zit men te springen op mensen met deze functies en men kijkt er niet zo nou.

  reageer
 • Henk de Boer

   

  Duidelijk giltay.....

  reageer
 • pieter de oude

   

  Hoeveel "lullige" bekeuringen heeft deze meneer in zijn actieve politiecarrière wel niet uitgeschreven bij Amsterdam Amstelland.?

  reageer
 • Jerry

   

  Nooit ga ik meer naar boathouse, die hebben al genoeg van mij geincasseerd. Komt er nog een ontnemings procedue tegen dit stel of wordt er ontzien ??

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  Prosecco? Ook geen last van smaak dus.

  reageer
 • het kan in almere

   

  die schoffel brigade van kompaan was ook zo een oplichterscam ze hebben miljoenen verdient door daklozen/junks te laten schoffelen voor ze onder het mom je krijgt er een rijbewijs en huis voor ?? of niet dan ben brugman ?? groetjes diaz

  reageer
 • Guderian

   

  Voorlopig wel hoofdinspecteur. Staat niet slecht op zn CV. Ik ben benieuwd naar het OM. onderzoek.

  reageer
 • kees d.

   

  Is ook nog een VVD lid? Net als Teeven.

  reageer
 • Niek

   

  Qua arrogantie en gebrek aan kwaliteit passen ze goed bij elkaar in ieder geval!

  reageer
 • Stevie

   

  Fantastisch nieuws, misschien kan de zonnekoning van de COR solliciteren bij Boat House, daar zoeken ze nog afwassers.

  reageer
 • Ed

   

  Nu is hij het mikpunt En terecht. Maar een zekere bedrijfscultuur moet hier ook mee te maken hebben lijkt me. Dus misschien moet men nog wat verder rechercheren.......

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert