'Stippel je route naar school goed uit!'

ALMERE
Stippel je fietsroute goed uit als je maandag weer naar school fietst. Dat advies geeft Rijkswaterstaat aan scholieren in Almere voor wie de scholen maandag weer beginnen. 

Door de werkzaamheden aan de verbreding van de A6 worden bestaande fietsroutes gewijzigd. Zo zijn bijvoorbeeld een aantal fietspaden die onder de A6 doorgaan afgesloten. Het gaat om het Burgerspad, Fontanapad en Pedersenpad.

Fietsers moeten daarom een ander route volgen. Ter plaatse worden de omleidingen met gele borden aangegeven. Volgens Rijkswaterstaat moeten fietsers rekening houden met zo'n vijf minuten extra reistijd. 

reacties (10)

 • Ed

   

  Kijk eens wat een staaltjes van vernuft mogelijk zijn als het om treinverkeer gaat. De viaducten bij Poort zijn naast het dijklichaam gebouwd (op het spoorbaanpad, waardoor fietsers sindsdien overigens moeten "slalommen"). In één nacht stond een viaduct op zijn plek! Ook voor de automobilist wordt alles uit de kast gehaald om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Fietsen, de schoonste en gezondste vorm van vervoer, wordt niet echt eenvoudiger zo.

  reageer
 • De ingenieur

   

  En hoe dacht u het anders te doen? De uitvoering van een tunnelaanpassing kost vanwege de betonbouw gewoon twee jaar.

  reageer
 • Ed

   

  Helemaal mee eens. Bij Rijkswaterstaat lijkt men niet te beseffen dat veel mensen op de fiets zijn aangewezen. Was jaren terug ook al zo. Toen de Hollandse brug hersteld moest worden. Auto's konden de brug blijven gebruiken. Maar fietsers moesten met een pontje dat om de haverklap defect was. Kou lijden was dat. Lekkere jongens daar bij Rijkswaterstaat!

  reageer
 • Merreha

   

  Schandalig dat er zoveel afsluitingen zijn. Voor de mensen in Haven een behoorlijke overlast. Ook belachelijk dat sommige fietspaden voor meer dan 2 jaar zijn afgesloten.

  reageer
 • HH

   

  In Lelystad zijn het werkzaamheden van de gemeente zelf. Daar is de gemeente dus wel verantwoordelijk voor. En regelmatig zijn er ook aannemers die huizen bouwen, kabels leggen o.i.d. die op eigen houtje paden afsluiten. Daar moet de gemeente ook beter op toezien en handhaven. Ik ben het dus met je eens dat het in Lelystad beter moet met de fietspaden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • HH

   

  Rijkswaterstaat is degene die de paden afsluit vanwege werkzaamheden door Rijkswaterstaat. Logisch dat Rijkswaterstaat dan ook de communicatie verzorgt. Heeft de gemeente vast zo afgesproken.

  reageer
 • Jan

   

  Het kan in Almere... Maar eigenlijk zou je dit als ouder zelf ook moeten kunnen bedenken. Dat de gemeente niet uitblinkt in informatievoorziening rond werkzaamheden met gevolgen voor fietsroutes is overigens iets dat ook aan de andere kant van de Oostvaardersplassen voorkomt.

  reageer
 • Lelystadje

   

  Waarom zou de gemeente dit advies moeten geven? De ouders van deze kinderen zouden toch ook zelf op het idee kunnen komen om te kijken wat de beste route is. Het is nl al een tijdje bekend welke doorgangen afgesloten zijn. Ik vind het een beetje gemakkelijk om altijd maar van de overheid dingen te verwachten die je zelf ook kan doen.

  reageer
 • Barbara

   

  Niet echt nee, maar wel aardig, van de gemeente zelf, waar die kinderen toe behoren hoor je niks.

  reageer
 • Ed

   

  Dat advies komt niet bepaald ruim vooraf.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert