Hoe gezond is jouw sportvereniging?

FLEVOLAND
Rokende ouders langs de lijn en alcohol en frikandellen in de kantine. Bij sommige clubs is het taboe, bij andere verenigingen heel normaal. Hoe is dat geregeld bij de vereniging waar jij actief bent of je kind?

Samen met de NOS proberen wij dat uit te zoeken. Zou je een korte vragenlijst in willen vullen over de sportvereniging van jou of je kind?

>>> VUL DE ENQUÊTE HIER IN <<<

De vragenlijst is landelijk inmiddels meer dan 2000 keer ingevuld. 60 procent van de reacties gaat over voetbalclubs.
 

reacties (8)

 • Ed Molenaar

   

  Sport en relatief ongezonde voeding gaan prima samen. Erger is als hrt zonder sport is.

  reageer
 • Krediet

   

  Er is niets heerlijks dan na het sporten een GROTE zak friet met een dikke klodder mayonaise te nuttigen. Heerlijk.🍟

  reageer
 • Jan

   

  80% van al onze aandoeningen is leefstijl gerelateerd, kanker, hart- en vaatziekten, diabetes. De ziektekostenpremies stijgen jaarlijks niet voor niets tot recordhoogte. Nederland telt 5 miljoen chronisch zieke mensen. Dus moet er dringend een omslagpunt in het denken over en consumeren van gezonde voeding worden gemaakt. Daarom is het zeer verstandig om overal waar dat kan, dit te promoten. Sport en zeer ongezonde voeding gaan namelijk echt niet samen.

  reageer
 • Tegen

   

  Ik irriteer me dood aan de spotjes hierover. Welk onderzoek is er gebruikt dat dit werkt want voor zover ik weet gaan de meeste jongeren roken op het voortgezet onderwijs, gezellig met vrienden roken, drinken, blowen enz. In de pauze ff maar naar de snackbar toe of naar de AH of jumbo om de meest ongezonde dingen te halen. Wie kan mij uitleggen hoe we dit tegen kunnen houden met al deze ideeën van de spotjes?

  reageer
 • Lelystad

   

  Dus nadat ze met een antirookbeleid de horeca kapot hebben zijn nu de sportkantines aan de beurt!!! Een patatje of andere snack en een biertje zijn voor een vereniging van levensbelang! Kantine inkomsten zijn vaak de grootste inkomensbron van een sportvereniging!!!!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • MarkS90

   

  Mensen zijn niet geïnteresseerd in gezondheid rondom de sport: ze willen na afloop van een wedstrijd gewoon patat en dat wegspoelen met bier. Dat doen ze al 50 jaar zo en dat blijft ook zo.

  reageer
 • Rowin

   

  Wat is er relevant aan dit onderzoek?, zolang iedereen met plezier bij de vereniging komt. ..

  reageer
 • tsja

   

  Dit is stap 1 in de betutteling.........

 • Gast

   

  Als bij een zwemvereniging nog kinderen met een beperking weg gepest worden zal het daar nog wel goed mee gaan! Gewoon een schande!

  reageer
 • Roel

   

  Kunt u iets concreter zijn? Welke vereniging is dat en wat zijn de feiten?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert