Brand in woning Lagune

LELYSTAD
Een woning aan de Lagune in Lelystad is in de nacht van zaterdag op zondag getroffen door een korte maar hevige brand. Om 01:50 uur kwam bij de brandweer de melding binnen van een keukenbrand. Tien minuten later werd een grote brand gegeven en rukten meerdere wagens uit om het vuur te bestrijden. Ook eenheden uit Swifterbant waren opgeroepen om te komen.

Volgens de politie stonden aan de achterzijde van het huis veel spullen dicht tegen het huis die brand hadden gevat. Het vuur en de rook veroorzaakten een gevaar voor vier omliggende woningen. De bewoners werden door brandweerlieden gewekt en op straat opgevangen. 

De traumahelikopter van de VU in Amsterdam was voor medische assistentie ook opgeroepen, omdat het vermoeden bestond dat er nog iemand in het brandende huis aanwezig was. Voor zover bekend is niemand bij de brand gewond geraakt.

De brandweer kon een uitslaande brand voorkomen en had het vuur snel onder controle. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet bekend. De politie ziet geen aanleiding om de brand verder te onderzoeken.

Het was de tweede woningbrand in 24 uur in Lelystad. In de nacht van vrijdag op zaterdag was er ook al brand in een huis in de wijk Wold.

reacties (1)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert