Drukte op stations valt heel erg mee

FLEVOLAND
Ondanks de waarschuwingen van de NS dat september de drukste maand ooit zal worden op het spoor, valt het in de treinen Flevoland uit heel erg mee. In de treinen was nog volop plaats.

Het aantal treinreizigers groeit de laatste tijd gestaag door, gedreven door de aantrekkende economie. September is de drukste maand van het jaar. Iedereen is terug van vakantie en gaat met frisse moed weer naar het werk of naar school. In oktober vlakt het al weer af onder meer doordat jongeren hun studie opgeven of minder vaak naar colleges gaan.

De NS verwacht dat de treinen daarom propvol zijn. Vooral in de ochtendspits komt het erop aan, in het bijzonder tussen 07:30 en 08:30 uur. Om die reden probeert de NS in een proef reizigers met een kortingsactie te verleiden dit uur niet in de trein te stappen. Ook worden de treinen maximaal verlengd. Verder is het onderhoudsprogramma aangepast om zo veel mogelijk materieel op het spoor te hebben.

reacties (3)

 • Schaapjes

   

  Kijk volgende week maandag maar eens .

  reageer
 • Martijn

   

  De meeste middelbare scholen begingen as. Woensdag 6 september, dus nog even afwachten.

  reageer
 • Van Haven

   

  Er zijn al scholen begonnen. Maar vo-scholieren maken sowiesoo niet zo veel gebruik van de trein, hbo-ers vaker en die zijn oha al gestart.

 • noten dop

   

  Drukte om niets dus

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert