Spoedarbitragezaak FC Almere dient donderdag

ALMERE
De spoedarbitragezaak over het conflict tussen FC Almere en trainer Maurice Ligeon dient donderdag om 19.30 uur bij de KNVB in Zeist. De club diende het verzoek hiervoor vorige week in bij KNVB.

De zaak draait om het afzetten van de huidige trainer Maurice Ligeon. FC Almere wil van hem af omdat zijn salaris te zwaar op de begroting zou drukken. Gesprekken over loonsverlaging liepen op niets uit.

FC Almere zette de trainer daarop op non-actief, maar de arbitragecommissie van de KNVB oordeelde dat de club hem niet mocht ontslaan. Ondertussen nam FC Almere al wel een nieuwe trainer aan, waardoor de club in Almere Haven nu met twee hoofdtrainers zit opgescheept. 

De KNVB bood eerder aan om te bemiddelen in het slepende conflict. Volgens een woordvoerder van de club heeft Ligeon het aanbod afgeslagen. 

reacties (3)

 • Peter

   

  In de sportwereld is het heel gebruikelijk dat trainers na een aantal jaar van club wisselen. Doordat er nu een nieuwe wet is heeft een trainer ineens zoveel macht dat hij zelf kan bepalen dat hij blijft. Daar is niemand (behalve die trainer die zijn inkomsten veilig stelt, maar totaal niet aan het belang van de club denkt) bij gebaat. Vergelijkingen met het bedrijfsleven zijn niet relevant. De wet Werk en Zekerheid is ook bedoeld voor het bedrijfsleven en vooral een drama voor de sportwereld!!!

  reageer
 • peter van den bemt

   

  Het is wel het eerste en enige geval waar ik over lees of hoor. Welke sportclub is er nu zo dom om een trainer een contract voor onbepaalde tijd te geven? Na de tijdelijke contracten, had het dus 'dag trainer' moeten zijn. Contractueel staat de trainer m.i. volledig in zijn recht. Wie gaat er nu accoord met een salarisvermindering? Voor het minder presteren en zijn toenemend slechte relatie met de spelers, was de tijd tekort om dat als ontslagargument te kunnen hanteren. Dat de club vervolgens NOG een trainer aanstelt, terwijl de eerste nog in dienst is, hoe slim is dat?

 • Pan

   

  Waarom bieden die domoren hem dan een langdurig aan? Zij zullen de wet toch kennen of bent u de enige? En de club, denkt die wel aan het belang van zijn werknemer? Het is en was heel normaal dat een trainer een één- of twééjarig contract krijgt. Een veel groter drama voor de sportwereld zijn besturen als deze, die gaan clubs heel veel geld kosten.

 • Le Est

   

  Le Blanc, natuurlijk levert u zonder blikken of blozen 1700 netto in. Dat hij niet wil praten is inderdaad niet netjes. Maar is ook niet netjes behandeld door de FC. Lees hiervoor de uitspraak van de 2e arbitrage zaak.

  reageer
 • Frans

   

  Natuurlijk, Ligeon staat in zijn recht en heeft gewonnen, echter overspeeld hij nu zijn hand, als ze niet met je willen werken houdt het op. Hij wordt nu de grote loser, waar straks geen plek meer voor is. Hij kan beter gaan praten en een afkoopsom eruit slepen, maar hij bewijst zichzelf geen goede dienst,ik zou hem niet meer als trainer aanstellen bij mijn club.

 • Le Est

   

  Bedoel uiteraard de 1e arbitrage zaak.

 • Le Blanc

   

  Wat een slechte mentaliteit van deze coach die al vele euro's opstreek bij deze club. Het ergste is dat de man niet met deze club wil praten over een oplossing, dit getuigd van een slechte mentaliteit. Hij bewijst hiermee het amateurvoetbal een slechte dienst.

  reageer
 • Zwart

   

  Velen geven de trainer de schuld van deze soap maar waarom moet deze bakzeil halen terwijl hij in z'n recht staat en het bestuur grove fouten heeft gemaakt? Of getuigt het van een goede mentaliteit? Niet zwichten maar vasthouden aan je gelijk?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert