70.000 bezoekers op Haven Festival

ALMERE
Het Haven Festival in Almere Haven heeft afgelopen weekend 70.000 bezoekers getrokken. Dat meldt de organisatie. Het aantal bezoekers is iets hoger dan vorig jaar. Toen kwamen 67.000 bezoekers naar het festival. 

Naast de gebruikelijke klassieke concerten, de proeverijen, het straattheater en het bottervaren, waren er dit jaar ook een aantal nieuwe onderdelen. Zo gaf Brassband Almere op zaterdagmorgen een concert. Verder was het koffieconcert ‘Gitaarspektakel aan Zee’ op zondag uitgebreid met het meezingfeest Opera Familia.

Een ander nieuw onderdeel dit jaar was het Wijnfestival, waar ook nostalgische wijntrucks te zien waren. Volgend jaar wordt het Haven Festival gehouden van 31 augustus tot en met 2 september.

reacties (8)

 • Asha

   

  Beste Mascha Misschien is het wereldfestival wel wat voor jou. Ik geloof echt niet dat het 70.000 bezoekers heeft getrokken. Er wordt met cijfers gespeeld.

  reageer
 • Ellnie

   

  Hoezo oubollig? Ik was er met mijn twee kinderen van 19 en 21 met aanhang. Ze vonden het allemaal heel gezellig!

  reageer
 • Mascha

   

  De gemiddelde leeftijd zoals ik kon zien want ik woon er zelf was wederom ver boven de 65+ Inclusief die stompzinnige kunstmarkt met de daarbij behorende schilderen met Ravenstein kunstwerken.

 • Almeertje

   

  Een top weekend. Volgend jaar weer. Voor iedereen wat wils. Voor jong en oud. Net waar je van houd.

  reageer
 • Van Haven

   

  Het was weer ontzettend gezellig! De sfeer is uniek en wat goed dat het elk jaar meer bezoekers trekt!

  reageer
 • johanna

   

  wie verzint die getallen, wat een onzin zeg. Ik ben zaterdag en zondag geweest en was gezellig maar die getallen slaan nergens op hoor. zal wel om geld gaan daarom natuurlijk ook meer bezoekers dan vorig jaar.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Moon

   

  Ik heb genoten van het havenfestival en ik ben 51 ;-)Volgens mij zijn er verschillende festivals voor jongeren.

  reageer
 • Nicky

   

  Wij hebben van alle onderdelen genoten !! Het weer zat natuurlijk ook mee !! Vooral de Brocante, dat is ons geliefde evenement !! Oubollig ?? Helemaal niet !! Wij zijn ook 70 !!

  reageer
 • Mascha

   

  En toch zal het leuker zijn om ook iets te doen voor wat jonger publiek. Ik ben zelf bijna 50 maar zit nog niet echt op een antiekmarkt, chantikoren en nostalgisch eten te wachten. Een paar leuke rock of metal bands ertussen zal voor meerdere mensen een aanvulling zijn. Het is nu allemaal wat oudbollig.

  reageer
 • Bas

   

  Dat is juist de charme van het Havenfestival. We gaan zelf het hele jaar door naar techno- of popfestivals (lees Lowlands, Awakenings) en dit was zo'n fijne afwisseling. Biertjes drinken, lekkere hapjes eten, zondag de antiekmarkt en als klap op de vuurpijl de mooie klassieke concerten. De coverband die ze zaterdag bij de bierproeverij hadden staan was de enige teleurstelling. Had wat mij betreft net zo goed een dj kunnen staan. Maar laat, al met al, het festival alsjeblieft in deze "oudbollige" toestand blijven bestaan. Het onderscheidt zich daarmee van de rest.

 • Ron H

   

  Nostalgisch eten ? Wat is dat ? Je houd niet van lekker eten niet van een lekker wijntje en een lekker biertje niet van kunst en niet van straattheater en niet van klassieke muziek. Niet van terrasje pakken mensen kijken etc etc. Heeel apart. Ik zou zeggen niks veranderen wegblijven .. was druk zat.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert