Zaak drugskotter Z-181 volgende week voor de rechter

URK • Ma 4 september 2017 | 19:42 • Maandag 4 september 2017 | 19:42

De rechtbank in Amsterdam buigt zich volgende week over de zaak rond de Urker drugskotter Z-181 - Dubbele Senior. Vijf mannen zitten sinds juni vast, nadat aan boord van het schip 260 kilo cocaïne was ontdekt. De verdachten zijn drie Urkers, een Pool en een man uit Montenegro.

Op dinsdag 12 september vindt in Amsterdam een zogenoemde proforma-zitting plaats. Tijdens zo'n zitting wordt bepaald of er in een zaak nog aanvullend onderzoek nodig is en of er eventueel extra getuigen moeten worden gehoord.

Waar kwamen de drugs vandaan?


De vijf verdachten liepen op 10 juni op de Noordzee tegen de lamp. Aan boord van de Z-181 werd in een verborgen ruimte de partij cocaïne ontdekt, met een straatwaarde van 10 miljoen euro. De drugs zaten in tassen die nog nat waren. Justitie denkt dat de cocaïne kort daarvoor uit zee was opgevist. Mogelijk waren de drugs van een passerend containerschip gegooid.

Vier van de vijf verdachten in de zaak waren opvarenden van het schip. De vijfde is een Urker eigenaar van het schip. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel