Zaak drugskotter Z-181 volgende week voor de rechter

URK

De rechtbank in Amsterdam buigt zich volgende week over de zaak rond de Urker drugskotter Z-181 - Dubbele Senior. Vijf mannen zitten sinds juni vast, nadat aan boord van het schip 260 kilo cocaïne was ontdekt. De verdachten zijn drie Urkers, een Pool en een man uit Montenegro.

Op dinsdag 12 september vindt in Amsterdam een zogenoemde proforma-zitting plaats. Tijdens zo'n zitting wordt bepaald of er in een zaak nog aanvullend onderzoek nodig is en of er eventueel extra getuigen moeten worden gehoord.

Waar kwamen de drugs vandaan?
De vijf verdachten liepen op 10 juni op de Noordzee tegen de lamp. Aan boord van de Z-181 werd in een verborgen ruimte de partij cocaïne ontdekt, met een straatwaarde van 10 miljoen euro. De drugs zaten in tassen die nog nat waren. Justitie denkt dat de cocaïne kort daarvoor uit zee was opgevist. Mogelijk waren de drugs van een passerend containerschip gegooid.

Vier van de vijf verdachten in de zaak waren opvarenden van het schip. De vijfde is een Urker eigenaar van het schip. 

reacties (3)

 • Urker jan

   

  Hoop dat deze mannen een paar jaar cel krijgen.Dit soort praktijken doe je niet en mag keihard gestraft worden.

  reageer
 • Urker visser

   

  Een paar jaar???? Ben u gek geworden met uw paar jaar, 25 a 30 gevangenisstraf zouden ze moeten krijgen , een paar jaar pffff wat is nou een paar jaar.

 • Anoniem

   

  Die mensen houden ze niet voor niks nog steeds vast, daar moet heel wat bewijs voor zijn met verdachte zaken!

  reageer
 • Ron

   

  Toch een eigenaar? En die wist van niks zei men in Urk.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert