17-jarige op weg naar busrijbewijs

ALMERE
De 17-jarige Jesse Mulder uit Almere is hard op weg om zijn busrijbewijs te halen. Het doel is om de dag na zijn achttiende verjaardag af te rijden. 

Het rijden in een bus is de grote droom van Mulder. "Het liefst zou ik met een touringcar door Europa rijden. Dat zou pas mogen vanaf mijn 21e." Lang hoeft de jonge Almeerder niet te wachten op werk. De vader van Jesse heeft een busbedrijf en heeft voor zijn zoon al een bus besteld. Jesse kan dan ook niet wachten om achter het stuur te kruipen. "Het rijdt heerlijk, je valt op en de mensen in de bus zijn bijna altijd vrolijk."

Na de eerste rijles ziet de rijinstructeur zijn toekomst goed tegemoet. "Het is hem met de paplepel ingegoten. Als hij dit niveau vasthoudt slaagt hij zeker."

 

reacties (4)

 • pieter de oude

   

  leuk Jesse, maar blijf ver bij zo'n openbaarvervoerder, die bieden alleen maar lullige parttimebaantjes en/of werk via een uitzendbureau aan.

  reageer
 • Jond

   

  Mensen in een bus zijn bijna altijd vrolijk.....???? Daar komt Jesse dan nog wel achter als hij een rit van 24 uur moet maken met allemaal mensen die niet bij elkaar horen maar een reisje geboekt hebben. Mag de kachel aan/ mag de kachel uit? Mag de muziek harder/mag de muziek zachter! Ik probeer te slapen maar de twee mensen achter mij zitten aan één stuk door hard tegen elkaar te praten, kunt u daar wat aan doen chauffeur?? Kunt u even stoppen chauffeur want ik moet plassen? Het zijn bijna allemaal azijnzeikers........Sterkte jongen!!!! (Ik ook, ik weet het...)

  reageer
 • Jesse Mulder

   

  Rowin, Werk heb ik al mijn vader is eigenaar van een touringcarbedrijf en samen hebben wij 1 bus (in de toekomst worden dat er 2 zodat ik echt een eigen bus heb) maar omdat ik gezien mijn leeftijd nog aan wat regels gebonden zit is een compleet eigen bus (een 2e bus) voor ons bedrijf niet handig dus eerst samen op 1 bus en later dus beide een eigen. En Johan ik ben begonnen met mijn autorijlessen toen ik 16,5 was en dan mag je afrijden als je 17 bent en dat heb ik dan ook gedaan (1 dag na mijn 17e verjaardag haalde ik mijn B rijbewijs) en omdat ik nu een geldig B rijbewijs heb en de minimum leeftijd van 21 naar 18 is verlaagd om een bus te mogen rijden mag ik al beginnen met lessen als 17 jarige en mag ik dan afrijden als ik 18 ben. Wie weet tot in de bus ;)

  reageer
 • Wim Bon

   

  Zet m op Jesse!! Mooi om te zien dat jij het ding doet wat je heel graag wilt.....rijden op n bus.... ik ben heel,heel laat opgestapt,maar ook ik rij op de bus....geweldig!!! volg je droom Jesse...... heel veel succes!! vriendelijke groet Wim Bon

 • Rowin

   

  Goed bezig Jesse! Ik hoop dat je via hier een leuke werkgever vind. ...

  reageer
 • Johan

   

  Is het nieuwsbericht gewijzigd nadat u het gelezen had? Of in zijn geheel niet gelezen. Nu ben ik even niet zo op de hoogte maar kan je je bus en/of vrachtwagen rijbewijs halen zonder dat je een auto rijbewijs hebt. Of had hij deze al gehaald op zijn 16de? Goed bezig verder hoor, iemand die wil werken maak je niet veel meer mee

 • HH

   

  Lees nog eens opnieuw: zijn vader heeft een busbedrijf. Verder inderdaad een leuk artikel over iemand die goed bezig is. Heel mooi als jonge mensen al duidelijk weten wat ze willen.

 • Jos '56

   

  Zijn vader heeft een busbedrijf en al een bus voor hem besteld.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert