Makelaar op zoek naar arbeiderswoningen

NOORDOOSTPOLDER
Ze zijn al jaren populair, maar momenteel vliegen ze als warme broodjes over de toonbank: arbeiderswoningen uit de jaren veertig en vijftig in Noordoostpolder. De vraag is zó groot, dat HMG Makelaars uit Emmeloord zelfs via een advertentie mensen zoekt die hun arbeiderswoning willen verkopen.

Makelaar Meindert Huizinga: "We hebben zelfs een wachtlijst. Op dit moment zoeken zo'n 10 mensen zo'n huis". Vooral de ruimte rond de woning maakt ze populair. Bovendien zijn de van oorsprong kleine woningen volgens de makelaar tegenwoordig behoorlijk ruim, omdat ze vaak verbouwd zijn. Een gemiddelde arbeiderswoning moet ongeveer 160.000 euro opbrengen.

Vooral mensen uit de polder (zo'n 75%) zijn op zoek naar dit type woning. De overige 25% komt uit de Randstad. De makelaar is enthousiast over het resultaat van de advertentie. Inmiddels hebben drie mensen zich gemeld die hun arbeiderswoning willen verkopen.  

reacties (17)

 • Ag

   

  Wij hebben Hmg wel al hele prettige kundige makelaar ervaren. De vrouwelijke makelaar heeft heel goed in de gaten wat ze doet. Binnen 7 weken ons huis kwijt voor een hele goede prijs. Was geen arbeiderswoning. Als je zelf een huis aan het zoeken bent zul je zien dat er in de polder echt mar weinig te koop staat.

  reageer
 • Sinke

   

  Goed verhaal, echter mijn woning raak ik aan de straatstenen niet kwijt. Heb HMG gebeld maar die kopen mijn woning niet op. Zouden wel een koper weten maar ik hoor verder niets.

  reageer
 • Moraalridder

   

  Goedkopere reclame kun je niet krijgen

  reageer
 • kritiesj

   

  Deze makelaar heeft waarschijnlijk weer te diep in het glaasje gekeken, met deze onzin!

  reageer
 • Annemarie

   

  Nou mensen in de polder dat word verhuizen! Wat een gezeur! Volgens mij hebben we te maken met wat jaloerse mensen 😂 Fijne dag allemaal!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Deze makelaar bewijst hiermee zijn onbekwaamheid met deze materie. Er staan immers genoeg te koop. Slechte reclame stunt.

  reageer
 • Concurrentie?

   

  Mogelijk zijn dit de laatste stuiptrekkingen van het makelaarsland in de Noordoostpolder als je zo glad voor de dag komt.Voor deze kleine woonomgeving zijn er gewoon teveel makelaars die de markt willen bepalen en dan moet je soms blijkbaar vreemde streken leveren. Slapend rijk worden is dan ook niet meer aan de orde als er geen woningen te koop worden aangeboden.

  reageer
 • bouke

   

  Wat een lariekoek, kijk op Funda er zijn nog genoeg te koop. Alleen de prijs is even iets anders. Deze makelaar is niet gestikt in zijn eerste leugen.

  reageer
 • Tja heeft gelijk

   

  Goedkope reclamestunt waar omroep Flevoland met open ogen intrapt. Op alleen al de westermeerweg staan er genoeg te koop.

  reageer
 • Schaapjes

   

  Waarom zou dat zijn? Ik gok vanwege het geweldige uitzicht

 • Karel

   

  Altijd weer mensen wat te zeiken.. Die mensen die uit de polder zon woning zoeken weten toch dat de polder beweegbaar is.! Laat die makelaar lekker zn gang gaan.. Ipv te zeuren dat die bepaalde mensen gaan lopen zeiken over iemand die in zn werk wordt belemmerd..

  reageer
 • de accountant

   

  Er zijn zo weinig van die woningen dat je als zoekende beter zelf kunt gaan flyeren/aanbellen. Dat kan je een flink bedrag schelen aan prijsopdrijving en courtage.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Het aantal is maar beperkt. Eigenlijk zijn ze veel te klein en moet je er eigenlijk twee naast elkaar hebben. Oude huizen zijn niet leuk om in te wonen. Vervelend met de moderne burger in zulke woningen is dat die bewoners gaan zeuren over de omgeving en dat zij anderen zullen willen beperken in het uitvoeren van hun bedrijf. Daarnaast zal men ook klagen over nog ontbrekend internet, telefoondekking en het vele autogebruik waar subsidie op verlangd zal worden.

  reageer
 • 160.000,-????? Laat me niet lachen! Twintig jaar geleden misschien.

  reageer
 • Van der linden

   

  160000??? En een verbouwde??? Nog niet tegen gekomen en daar koop je echt niet voor hoor als je ook veel grond erom heen wilt.

  reageer
 • Tinus

   

  Nou ik zou zeggen kom in kraggenburg kijken. In onze straat staan er drie te koop. Al jaren.........en er komen er nog twee te koop binnen enkele maanden.Nu de voorzieningen nog. Supermarkt etc etc.

  reageer
 • Mart

   

  Lekker blijven zoeken 160000 euro krijg je geen verbouwde voor .

  reageer
 • Dhr Slim

   

  Oude makelaars truc wordt al JarenGebruikt ... wegens succesvolle verkopen gezocht.... En meer van dat soort kreten ... jammer dat het nieuws niet wat diepgaander is...over een advertentie schrijven is geen nieuwswaarde ... onderzoeken daar naar doen wel... gemiste kans !

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert