Zakkenrollerij Defqon.1 slecht voor criminaliteitscijfers

DRONTEN • Di 5 september 2017 | 15:07 • Dinsdag 5 september 2017 | 15:07
Zo'n vijftig gevallen van zakkenrollerij op het festival Defqon.1 in juni hebben de criminaliteitscijfers van Dronten het eerste half jaar negatief beïnvloed. Door de diefstallen daalde het aantal misdrijven 'maar' met acht procent vergeleken met dezelfde periode van vorig jaar.

Zonder Defqon.1 zou de criminaliteit met twintig procent zijn afgenomen, zo blijkt uit cijfers van de gemeente, de politie en het Openbaar Ministerie. Voor de zakkenrollerij van vooral telefoons zijn tijdens het festival vier verdachten aangehouden.

Vernielingen
De cijfers voor Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant laten tien procent meer vernielingen zien, ofwel 96 gevallen. Ook zijn er elf procent meer meldingen (98) van jongerenoverlast. Opvallend is de toename van het aantal zedendelicten van één naar vijf, een stijging met 400 procent. Tijdens Defqon.1 vond nog een zesde zedendelict plaats.

In positieve zin valt de daling van huiselijk geweld (-38 procent), autokraken (-49 procent), fietsendiefstallen (-63 procent) en geslaagde woninginbraken (-22 procent) op.
 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel