Nieuw onderzoek naar benefietwedstrijd Buitenboys

ALMERE
Het bestuur van voetbalclub Buitenboys in Almere is een nieuw onderzoek gestart naar de afwikkeling van de benefietwedstrijd voor de overleden grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Dat schrijft de club in een verklaring op haar website. 

Buitenboys en de familie hebben sinds enige tijd een geschil over de opbrengst van de benefietwedstrijd die in 2013 werd gehouden. Er werd ruim 50.000 euro ingezameld, maar de familie heeft daarvan slechts een deel gekregen en eist nu ook de rest op. Dat geld zou volgens oud-voorzitter Rob Mueller van Buitenboys nog altijd op een bankrekening van de club staan. 

Onjuist lijstje verdwenen van de website
De club publiceerde na eerder onderzoek een lijstje waaruit bleek dat het geld op is. Het zou zijn opgegaan aan kosten rondom de benefietwedstrijd zoals stadionhuur. Uit onderzoek van Omroep Flevoland bleek dat dit lijstje niet klopt. Het lijstje is nu verdwenen van de website van Buitenboys. Volgens de advocaat van de club is het verwijderd vanwege het nieuwe onderzoek. Zodra het onderzoek is afgerond, neemt de club contact op met de familie Nieuwenhuizen. 

Aangifte verduistering
De familie heeft inmiddels ook aangifte gedaan van verduistering. De advocaat van Buitenboys noemt dat een gotspe. Hij heeft de afgelopen dagen alle stukken over de zaak doorgenomen en zegt dat aangifte doen van verduistering 'werkelijk nergens op slaat'.

Advocaat Yehudi Moszkowicz heeft eind augustus ook via de rechter beslag laten leggen op tegoeden en de inventaris van Buitenboys. Op 22 september dient een kort geding over de zaak.

reacties (8)

 • pieter de oude

   

  Waarom onkosten nooit transparant kunnen zijn is mij een raadsel.

  reageer
 • Merreha

   

  Onderzoek ingesteld door bestuur ? Waarom worden er niet onafhankelijke personen gevraagd voordat onderzoek ? Die dus geen enkele binding hebben met de club, bestuur of vorige bestuurders. Het moet niet zo ingewikkeld zijn om een reconstructie te maken van het geheel.

  reageer
 • Tuuk

   

  Deze zaak stinkt vreselijk! Buitenboys weet heel goed waar dat geld is gebleven. Ik gok in de wederopbouw van de kantine. De waarheid komt vanzelf wel boven tafel. Maar met het weghalen van dat lijstje maken ze zich toch wel verdacht na alle leugens vooraf!!!

  reageer
 • Jaap

   

  Blijven gokken....

 • Ed Molenaar

   

  Onderzoek? Je zou verwachten dat zoiets belangrijk reeds gedaan is. Maar goed, lijkt mij heek eenvoudig en dit zal vast voor het weekend afgerond zijn. Vokgens de cheque 55.000 minus wat drankjes en een pak die de vitrine in kan.

  reageer
 • jammer

   

  kom op nieuw bestuur en oud bestuur leden wees eens eerlijk en geef openheid van hoe het echt gegaan is. deze soap heeft nu toch te lang geduurd

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Peter

   

  Hoe dan ook; Buitenboys weer negatief in het nieuws, het was een heel ander verhaal geworden als op eigen initiatief deze zaak netjes was afgehandeld, met een voor iedereen transparante verantwoording van de financiële afhandeling. Wellicht een interessant project voor de FIOD.

  reageer
 • Nicky

   

  Goed lezen: 22 september !!

  reageer
 • Astrid

   

  Dat stond er niet!!!! Is veranderd

 • Astrid

   

  22 augustus ??? Duurt nog ff

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert