Sportbedrijf stoot racketcentrum af

LELYSTAD
Sportbedrijf Lelystad stopt volgend jaar met de exploitatie van het racketcentrum in sportcentrum De Koploper. Volgens directeur Marcel van Dongen is het verhuren van de tennis- en squashbanen niet meer rendabel. Het Sportbedrijf gaat daarom een deel van het complex verbouwen en verhuren aan KernGezond, dat gezondheidscentra heeft in Mijdrecht, Zeist en Lelystad. Het bedrijf gaat ook de bedrijfsvoering van het racketcentrum op zich nemen.

Tennis wordt steeds minder populair
De teruggang in de verhuur van de drie tennisbanen is terug te voeren op meerdere oorzaken, zegt Van Dongen. "De populariteit van de tennissport is jaren tanende, door het gebrek aan jeugdige aanwas en het ontbreken van rolmodellen. En bij de drie Lelystadse tennisclubs kunnen de leden in de wintermaanden ook spelen, waardoor er minder contracten in de hal worden afgesloten."

Economische crisis nekte squash
Squash is altijd de tweede of derde sport van beoefenaren en er is geen sprake van een verenigingsstructuur, weet Van Dongen. "Al vrij snel nadat de economische crisis een feit was, zagen wij een spectaculaire daling in de verhuur en dat is nooit meer goedgekomen. En bij de grootste tennisvereniging LTVL kan nu ook padel gespeeld worden, een sport met squash-elementen."

Nieuw concept
In april begint de verbouwing. KernGezond start in augustus met het nieuwe concept dat gespecialiseerd is in medische fitness. "De squashbanen maken onderdeel uit van het programma dat KernGezond aanbiedt," aldus Van Dongen. De verbouwing wordt gerealiseerd op de één van de drie tennisbanen. De andere twee tennisbanen blijven vooralsnog behouden. Wat KernGezond daarmee gaat doen, is onduidelijk.
 

reacties (3)

 • Floris

   

  nou inderdaad. vooral alles naar het bedrijfsleven zetten ipv in handen van (semi)gemeente. werkt al jaren perfect ook voor de het openbaar vervoer, woningbouwverenigingen, ziekenfondsen/ziekenhuizen, zorgcentra. En op die tereinen zijn totaal geen tekorten ontstaan....

  reageer
 • kees d.

   

  Optisport? Sportfondsen? laat me niet lachen! Optisport beheert zwembaden in de gemeente Dronten en ze zijn meer gesloten dan open. Hoe professioneel!

  reageer
 • HH

   

  Mooi zo. Een stap op weg naar commerciële exploitatie van de sportvoorzieningen in Lelystad. Sportbedrijf Lelystad kan opgeheven worden. Gewoon de exploitatie aanbesteden. Er zijn veel professionelere bedrijven, zoals Optisport en Sportfondsen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert