'Politie moet niet boeven maar verkeershufters pakken'

ZEEWOLDE
Niet boeven vangen, maar meer aandacht voor verkeersveiligheid. Dat zou volgens de inwoners het speerpunt van de politie van Zeewolde moeten zijn. Dat blijkt uit een enquête die de politie zaterdag hield tijdens een evenement.

Burgers blijken zich ook te ergeren aan de overlast van hangjongeren, en willen meer blauw op straat. Bovendien moeten ze willen dat agenten ook even uitstappen en een praatje maken. 

De uitkomsten verbazen wijkagent Francis Nijmeijer niet."Zeewolde is een betrekkelijk veilig dorp. De punten die uit de enquête naar voren komen, zijn ook speerpunten voor ons als politie. Maar we zullen proberen nog zichtbaarder te zijn op straat. Dat is zeker iets wat we mee kunnen nemen."

reacties (11)

 • Lars

   

  Aandacht voor verkeersveiligheid is niet hetzelfde als boetes uitdelen.

  reageer
 • Pietje Precies

   

  Waarom wordt er niet om meer zwart op straat gevraagd? Hun uniform is allang niet meer blauw. Verkeerssnelheid controleren prima, maar doe dat dan eens op de plaatsen waar dat ook daadwerkelijk de verkeersveiligheid ten goede komt? 120 op de Vogelweg is niet goed, maar maakt de verkeersveiligheid er niet veel minder van. Maar 70 rijden waar je maar 50 mag vind op een aantal wegen vele malen kwalijker en vele malen gevaarlijker, maar daar wordt zelden tot nooit iets aan gedaan.

  reageer
 • MD500

   

  Dit telt zeker ook voor Almere. Je ziet er zelden een agent.

  reageer
 • Keek op de Week

   

  De burger wil veiligheid beleven. Maar het beleven van veiligheid is voor een ieder anders. Veel belangrijker is dat de taken van de politie moeten naar deze tijd worden aangepast. Verkeerscontroles zijn noodzakelijk... maar dat kan ook via speciale eenheden, privaat? Daar moet de politiek maar eens over uitspreken. Hangjongeren is in eerste instantie het probleem van ouders! die moeten worden aangesproken en evt beboet worden. Ik denk dat de kerntaak voor Politie anno 2017 is: oplichting, inbraak, afpersing, geweld, molest en het is nu eenmaal een feit terroristen, illegalen. En verder... het Dior pakje wat zij dragen, is dat nu gezaghebbend, comfortabel en geschikt voor het uitvoeren van de vele taken.. Zijn op kilometer al te zien dat het politie is...en komen meer over als parkeerbeheerder...

  reageer
 • Moraalridder

   

  Verkeershandhavingsdienst zorgt voor het flitsen. Verkeersveiligheid is een taak voor de wegbeheerder. Deze gemeente heeft Boa'staat die zouden ook wat aktiever kunnen worden. De politie mag wat vaker te voet Door de wijken. Maar verwacht niet te veel van hen. Wanneer zij iemand buiten kantooruren aangehouden hebben moeten zij die naar Almere brengen. Dat kost inclusief administratie handelingen minimaal 2 aan 3 uur voordat zij terug zijn. Dus dan ben je zomaar enige uren 2 man/vrouw politie kwijt. Verder is het een enorm gebied waar men niet overal aanwezig kan zijn.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Desiree

   

  De naïeviteit en het egoïsme van de burgers maakt wel duidelijk dat je daar je oren niet naar moet laten hangen.

  reageer
 • Miep

   

  Veiligheid. zorg voor verlichting op de Gelderseweg nabij Gamma vooral op de brug en de kruising.

  reageer
 • Pietje Precies

   

  Verlichting zat in het dorp. Licht zorgt voor schijn veiligheid. Zet alle straatverlichting uit en het verkeer gaat vanzelf minder hard rijden. Fietsers gaan hun verlichting aan doen. Auto's zetten hun irritante led-stadslicht om in correct dimlicht. Je ziet fietsers veel beter aankomen in het donker met verlichting aan, dan als ze zonder verlichting aan komen rijden met straatverlichting.

 • Huh?

   

  Maar wordt de politie dan serieus nog opgeleid voor het vangen van boeven? Ik dacht dat ze juist niks anders deden dan boetes uitdelen, flitskasten bedienen, en boertjes pesten

  reageer
 • Lampje

   

  Laten we even helder zijn. Als je een boete krijgt heb je de wet overtreden, anders krijg je geen boete. Iedereen die de wet overtreedt dient te worden aangepakt. Kleine boefjes, grote boeven, snelheidovertreders, hangjongeren ( als ze overlast geven) etc.......

 • Dirk

   

  boeven vangen is bij de politie bijzaak , burgertje pesten met hoge boete,s leverd meer op .

 • Emma

   

  Zijn verkeershufters eigenlijk ook geen boeven? Verkeershufters brengen andermans veiligheid ook in gevaar.

  reageer
 • HH

   

  Teken dat Zeewolde geen echte problemen heeft. Aanpak van criminaliteit, oplichting e.d. is veel belangrijker dan verkeerscontroles op locaties waar nooit ongevallen gebeuren. En als ergens wel veel ongevallen gebeuren, dan is er duidelijk behoefte aan een aanpassing van de weg of het kruispunt.

  reageer
 • Harry

   

  Mooie uitnodiging voor anders gespuis

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert