Werkstraf voor inbraak bij brassband All in One

LELYSTAD
De 22-jarige inbreker die de oefenruimte van brassband All in One aan de Griend in Lelystad leeghaalde, is veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur. Het blijkt te gaan om iemand die destijds trommelaar was bij de band.

De trommelaar kwam als verdachte naar voren omdat op het glas van een ingeslagen ruit zijn bloed zat. Volgens zijn advocaat kon dat komen omdat hij vaak hielp met verbouwen. De man was niet naar de zitting gekomen en beriep zich op zijn zwijgrecht. Volgens de advocate ontkent hij ten stelligste.

Zelfs de koelkast was leeg
Bij de inbraak is afgelopen oktober nagenoeg de hele ruimte leeggeroofd. Zo zijn bijna alle instrumenten meegenomen, naast studio-apparatuur, de voorraad eten en drinken en 45 euro uit de kas. De vereniging was niet verzekerd en tot op heden is er niets teruggekomen.

Voortbestaan brassband in het geding
De brassband heeft geprobeerd zo goed en zo kwaad als het kan verder te gaan met geleende spullen. Leden van de brassband vrezen toch dat ze moeten stoppen. Omdat er niet meer geoefend kon worden, zijn er leden weggelopen. Ook kan de huur voor de oefenruimte niet meer betaald worden. Daardoor loop ook het voortbestaan van de dansschool voor kinderen gevaar.

Een schadeclaim van de vereniging is afgewezen, omdat die niet duidelijk genoeg was. De band zal hiervoor naar de civiele rechter moeten stappen.

reacties (6)

 • Kelly

   

  Mischien een crowfund campagne opzetten, de jongens doen het zo leuk, en als ze in de stad zijn maakt dat iedereen blij. Sneu voor de band, hoop dat er een oplossing komt.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Droevige toestanden waarbij de rechtspraak geen enkel idee heeft van de daadwerkelijke aangerichte schade. Daar hebben ze al lang niet meer in de gaten wat er in de maatschappij aan de hand is.

  reageer
 • Dyane

   

  Zonder instrumenten konden ze niet optreden dus geen inkomsten. Ze ontvangen geen subsidies. All in one is zoveel meer dan een muziekvereniging. Ipv op straat te hangen kunnen jongeren hier leren dansen of muziek te maken samen of gewoon gezellig komen kijken. Door veel geduld en liefde van de groep en zeker door Wj heeft mijn zoon (slecht lerend) hier toch leren een instrument te bespelen. Maar ook als verlengstuk bij de opvoeding te leren wat goed en niet goed is. Viertig uur taakstraf voor de dader en dan klaar. Maar voor All in one muziekvereniging?! Hoop echt dat er een oplossing komt zodat deze vereniging blijft bestaan.

  reageer
 • Martine

   

  Het klinkt "soft". Jammer!

  reageer
 • koos

   

  De vereniging was niet verzekerd. wat een dommerds.

  reageer
 • Sofie

   

  Dat ze niet verzekerd is bekend. Maar dat degene zo een lage straf krijgt abnormaal

 • laat alle reacties zien
 • Sofie

   

  Serieus dus spullen weg geld schade en krijg alleen taakstraf. Word er misselijk van echt serieus

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert