Schriftelijke vragen over volle scholierenbussen

NOORDOOSTPOLDER • Wo 6 september 2017 | 11:36 • Woensdag 6 september 2017 | 11:36
De statenfractie van de SP heeft schriftelijke vragen gesteld na meldingen van overvolle scholierenbussen in de Noordoostpolder. Volgens de partij zijn de bussen die 's ochtends van Urk via de Noordoostpolder naar Zwolle rijden zo vol, dat scholieren die halverwege de route nog willen instappen er niet meer bij passen.

De SP wil weten of de provincie als opdrachtgever voor het openbaar vervoer op de hoogte van de situatie is. Ook vraagt de partij of er afspraken zijn met vervoerder Connexxion over de inzet van extra bussen.

De partij wijst erop dat het probleem van de volle bussen niet nieuw is en dat de SP vaker over het probleem aan de bel heeft getrokken.

Reactie Connexxion
Volgens vervoersbedrijf Connexxion is het aan het begin van het schooljaar altijd moeilijk om in te schatten hoeveel leerlingen er met de bus zullen reizen. Dit jaar was dat volgens de woordvoerder extra lastig, omdat de piek- en daluren op het traject Urk-Zwolle zijn afgeschaft.

Connexxion zei eerder tegen regionale krant De Stentor dat het vervoersbedrijf de eerste week als 'een proefweek' beschouwt. Een woordvoerder stelt achteraf dat dat woord een verkeerde indruk kan wekken. Het bedrijf zegt de komende dagen nodig te hebben om de nieuwe aantallen reizigers in beeld te krijgen. Vanaf volgende week worden waar nodig dan extra bussen ingezet.

Provincie is ontstemd
Gedeputeerde Ad Meijer, verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in Flevoland laat in een reactie weten dat hij 'ontstemd' is over de berichten over de volle bussen. Hij zegt grondig naar de situatie te laten kijken. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel