Trio opgepakt voor babbeltruc met bloemen

FLEVOLAND
Twee mannen uit Almere zijn zondag opgepakt voor het oplichten van tientallen slachtoffers. Dat heeft de politie woensdag bekendgemaakt. De verdachten zouden via een babbeltruc de pincodes van vooral oudere mensen in handen hebben gekregen. Dat gebeurde enkele tientallen keren, in Amsterdam en omliggende plaatsen.

Bos bloemen
De Almeerders werkten samen met een 29-jarige vrouw uit Lelystad die al eerder werd opgepakt. Ook zij werd zondag opnieuw aangehouden. De vrouw belde met een bos bloemen aan bij oudere mensen. Om die bos bloemen in ontvangst te kunnen nemen, moesten de mensen twee euro administratiekosten betalen. Die kosten konden alleen per pin betaald worden. 

Bankpas omgewisseld
In werkelijkheid staken de ontvangers van de bloemen hun pasje in een apparaat waarmee de pincode werd opgeslagen. Daarna wisselde de vrouw hun pas snel om voor een andere pas van dezelfde bank. Met de pas en de opgeslagen pincode werd kort na de overhandiging van de bloemen geld van de bankrekening van gedupeerden gehaald. Eén slachtoffer zou zelfs 10.000 euro kwijt zijn geraakt.

De rechtbank heeft woensdag bepaald dat een mannelijke verdachte nog twee weken mag worden vastgehouden. De andere man en de vrouw zijn voorlopig vrijgelaten, maar blijven volgens de rechtbank wel verdachte.

reacties (5)

 • Michael

   

  en na verhoor gingen zij heen, vermenigvuldigden zij zich en werden de parktijken eelders voortgezet.......

  reageer
 • asjemenou

   

  Dat is precies wat er mis is met Nederland. Als je mensen zo willens en wetens oplicht dan hoor je niet in Nederland thuis en indien mogelijk meteen uitgezet worden naar land van herkomst. De staat bespaart een significant bedrag zodat jouw slachtoffers schadeloos gesteld kunnen worden door de staat. Lukt dit niet dan 5 tot 10 jaar gevangenisstraf + beslag op inkomsten en eigendommen leggen en de rest van je leven tot op de laatste cent jouw slachtoffers (en/of hun nabestaanden) schadeloos stellen.

 • Joop Hermsen

   

  Ik vraag me bij zoiets af, hoe kan je met een pinpas 10.000 euro opnemen? Als ik 2 keer per dag het maximum pint kan je het de derde keer wel vergeten toch?

  reageer
 • ron h

   

  er staat niet dat ze dat op 1 dag deden (ervaringsdeskundige) je saldo laag houden. al krijg je bijna niks op een spaar rekening zet het op je spaar rekening veel veiliger.

 • DHE

   

  Komt niet verder dan een taak straffe van een paar uur. Let maar op.

  reageer
 • Flevoburger

   

  hoe diep kun je zinken.

  reageer
 • Wim

   

  Mogen vasthouden!! Mot niet gekker worden. Vastzetten en nooit meer loslaten. Werkschuw tuig. 😡

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert