Middelbare scholen positief over verbannen frisdranken

FLEVOLAND
De middelbare scholen in Flevoland reageren over het algemeen positief op het verbannen van suikerhoudende frisdranken in de kantines. Frisdrankproducenten willen eind 2018 stoppen met het aanbieden van deze drankjes en alleen nog de light varianten voorzetten aan de tieners.

De meeste scholen bieden zelf al gezondere alternatieven van eten en drinken aan in de kantine. Maar volgens een docent van het Aeres VMBO in Emmeloord werd het ook tijd dat er meer initiatief kwam vanuit de frisdrankproducenten. 

Uit een kleine rondgang van Omroep Flevoland blijkt dat een aantal scholen de ongezonde producten niet helemaal willen weren. In plaats van het wegnemen van de producten, vinden zij het belangrijker dat de leerlingen leren over voeding en zelf de keuze kunnen maken voor een gezondere levensstijl.

reacties (6)

 • Jojo

   

  Valt het nu niemand op dat eigenlijk alleen maar betutteling is. Het zoveelste gevalletje waarin van bovenaf voor jou bepaald wordt wat zogenaamd goed voor je is. Zelf nadenken is schijnbaar niet meer van deze tijd.

  reageer
 • Lelystedeling

   

  Ik vind het wel goed, een groot deel van de Nederlanders is echt te zwaar. Blijkbaar vinden mensen het lastig om de juiste keuzes te maken of weten ze simpelweg niet altijd dat iets misschien ongezonder is dan ze denken. We kunnen een hoop zorgkosten besparen als mensen minder in de verleiding worden gebracht en wanneer voor iedereen duidelijk is hoe gezond of ongezond sommige keuzes zijn.

 • .\/\/.

   

  Miljoenen Nederlanders (waaronder ikzelf, geef ik toe) zijn te dik. Dat komt onder andere door gewoonten die in de jeugd ontstaan, en die dus onder invloed staan van het aanbod. Het heeft dus ècht zin om daar te 'betuttelen', aangezien die gewoonten later veel geld kosten in de vorm van ziektekosten.

 • Emma

   

  Natuurlijk betekent dit niet dat jongeren geen ongezonde drankjes meer drinken. Een groep zal frisdrank gaan kopen bij de supermarkt, net zoals ze ongezonde koeken, chips etc. gaan halen. Maar het is een goede zaak dat scholen het niet aanbieden, er wordt een goed signaal mee afgegeven.

  reageer
 • dr Rossi

   

  INderdaad, buiten moet men maar zien. Als school of sportvereniging kun je niet betrokken zijn in de verkoop van al deze ongezonde troep. Ook wordt er op verdiend waardoor je ook belanghebbend kunt lijken en later grote problemen mag verwachten wanneer iemand zijn overgewicht aan de school zal wijten.

 • As

   

  Zorgen de gemeentes dan ook dat er geen snackbars, tankstations en supermarkten in de buurt van scholen zitten zodat de leerlingen niet de kans krijgen om het daar te halen?

  reageer
 • Adriana

   

  Dan kopen ze het gewoon bij de supermarkt. Ze laten zich echt niks verbieden hoor

  reageer
 • Liesbeth

   

  Alsof light-frisdranken zo gezond zijn. Die mogen van mij echt weg, met alle troep die daar in zit.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Flauwekul. Internet desinformatie. Alles met een E nummer is goedgekeurd en wat u zegt is in 50 jaar nog nooit bewezen.

 • laat alle reacties zien
 • Jeroen

   

  Belachelijk deze verplichting om "gezonde" dranken te drinken waar vaak zoetmakers (aspertaan) in zitten welke ook totaal niet goed voor je zijn. Laat kinderen zelf de keuze maken, als de kantine deze dranken niet meer heeft gaan ze echt wel naar de supermarkt om het te halen. Ze laten zich echt niet verplichten om deze dranken te drinken als ze dat zelf niet willen. Of er staat straks een foodtruck voor de deur bij de scholen in de pauzes

  reageer
 • Lelystedeling

   

  Ga eerst eens na hoe je het schrijft voor je begint te blaten. Daarnaast is het verhaal van u onjuist.

 • dr Rossi

   

  U weet niet eens hoe je het schrijft en wat u zegt is bewezen onzin. Van Aspartaam is geen enkel schadelijk effect te bewijzen. Niemand in Nederland of de wereld heeft aspartaam-ziekte wel hebben vele honderdduizenden suikerziekte.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert