Nieuwe kitesurflocatie bij Markerwaarddijk

LELYSTAD
Kitesurfers krijgen na lang praten een officiële plek bij de Markerwaarddijk in Lelystad. Dat meldt het Watersportverbond. De kitesurfzone ligt bij de strekdam waar het kunstwerk 'de hurkende man' staat en wordt op 30 september officieel geopend. 

Op die plek wordt in 2019 ook een watersportstrand aangelegd. Vandaar kunnen kanovaarders en stand-up paddle boarders (suppers) een tocht maken naar de Marker Wadden. 

Het initiatief komt van Stichting Hoekipa Dijk; een groep watersporters uit Lelystad. Zij hebben samen met het Watersportverbond het idee gerealiseerd. De instanties hebben gekeken of de watersporters voldoende afstand houden tot de scheepvaartroute en natuurgebieden. Het kitesurfgebied wordt gemarkeerd met waterboeien. 

De kitesurfers hadden in Flevoland lange tijd geen officiële plek waar ze hun sport kunnen beoefenen. In 2014 werd hiervoor nog gedemonstreerd. Vorig jaar is bij Marina Muiderzand een kitestrand geopend, maar de gebruikers vinden het daar niet veilig en surfen liever bij Pampushaven. Dat werd lange tijd gedoogd, maar Rijkswaterstaat is onlangs begonnen met het uitdelen van boetes

reacties (4)

 • bezorgde burger

   

  Er is nog geen strand te bekennen.Zonder strand kun je alleen maar via een 4m breed stukje asfalt het water in /uit. Verder zijn er overal dikke stenen aan de kant. Het water is overal diep. Dit is voor een verantwoorde kitesurfer een NO-GO . Daar komen ongelukken van.....

  reageer
 • Stevie

   

  Prachtig initiatief ! Mooi om te zien dat het water bij Lelystad zo benut wordt.

  reageer
 • Flevoburger

   

  pff Watersportverbond. Weer eens pronken met andermans veren. Ze doen in hun berichtgeving voorkomen alsof alles al geregeld en klaar voor gebruik is. Dat is dus niet zo. Ik heb overigens in de watersportvisie voor de provincie Flevoland die door het watersportverbond destijds ( bij de verkiezingen) naar alle politieke partijen is verstuurd geen enkele keer het woord "kitesurfen" gelezen.

  reageer
 • Steven Stedenwijk

   

  We mogen er wel vanuit gaan dat er gewoon betaald wordt voor het gebruik en privilege. Andere sporters moeten ook betalen voor het gebruik van velden, straten of zelfs de lucht.

  reageer
 • MKM

   

  Toch een mooi begrip hè: Samenleving :)

 • Rob

   

  Tjonge jonge. En als ze geld gaan vragen voor het gebruik van de strandjes dan ga je zeker ook weer zeuren...

 • kees d.

   

  Wordt voldaan met de zegelboekjes van Albert Hein.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert