Huizen van broers Leslie zwaar getroffen op St. Maarten

EMMELOORD
Orkaan Irma heeft de huizen van twee broers van Emmeloorder Leslie York (53) flink beschadigd. De broers wonen op Sint-Maarten, waar woensdag de orkaan over trok. Ze zijn volgens Leslie niet gewond geraakt..

De ministers die betrokken zijn bij de hulpverlening op de eilanden, komen vanochtend bijeen in Den Haag. Leslie's zus is de gevolmachtigde minister van Sint Maarten, wat inhoudt dat ze in Nederland de belangen van het eiland vertegenwoordigd. Minister-president Rutte meldt dat er sprake is van een grootschalige verwoesting op Sint-Maarten, er is nog geen beeld over het aantal slachtoffers. 

Het huis van één van Leslie zijn broers is volledig omver geblazen door de wind en de woning van een andere broer is zwaar beschadigd. Leslie probeert al de hele dag om in contact te komen met zijn familie. Hij weet dat zijn dochter en broers veilig zijn, maar heeft nog niet iedereen gesproken. Telefonisch contact is niet mogelijk. 
 

reacties (3)

 • Almeertje

   

  Gelukkig is u familie ongedeerd. Sterkte met alles.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Het is niet zo mooi maar feitelijk valt het zo te zien mee. De goed ontworpen en uitgevoerde gebouwen staan er nog. De bootjes op de wal lagen daar al voor de storm, zo te zien zijn er vijf omgevallen. Het vliegveld zal wel snel in bedrijf komen als ze éénmaal electriciteit hebben. De baan is heus niet weg gewaaid. In de haven moeten ze even met bok of hijskraan aan de slag en dan kan het circus zo verder. Voortaan de bouwvoorschriften maar wat scherper handhaven.

  reageer
 • JanB

   

  Zo te zien valt het mee?? Bijna het volledige eiland ligt in puin en volgens jou kan 'het circus' zo verder!! Ingenieur zonder enige kennis van de werkelijkheid, dat is wel heel duidelijk. Overigens ben ik wel van mening dat zit geen nieuwsfeit is voor Omroep Flevoland, maar dit terzijde.

 • Emma

   

  De beste stuurlui ... Kennelijk weet u precies wat er aan de hand is. Onzin dus, de acties die georganiseerd worden om de mensen daar te helpen als ik u mag geloven ....

 • Den

   

  Schoolvoorbeeld van op de bank bij de centrale verwarming je ingenieur noemen en in de rondte toeteren. U weet echt niet waarover u het heeft. Gewoonweg triest.

 • .\/\/.

   

  Zo weer ff een staaltje Flevolands nieuws. Toch knap om landelijk nieuws als Flevolands nieuws te presenteren. Wanneer komen de reportages over veel ergere rampen ? Zoals in Bangladesh?

  reageer
 • .\/\/. (de èchte)

   

  Hoedt u voor namaak, zou ik zeggen.

 • Marijke

   

  Als er een Flevolander familie heeft in Bangladesh en contact zoekt met Omroep Flevoland zal ook daar best wel aandacht aan besteed worden. On topic: fijn dat de familie ongedeerd is!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert