Aanrijding tussen bus en fietser bij bushalte

ALMERE
Er is een aanrijding geweest tussen een bus en een fietser bij bushalte De Hoven in Almere Haven. Dit gebeurde rond 10:40 uur donderdagochtend. Volgens de politie is daar iemand gewond bij geraakt. 

Het slachtoffer was aanspreekbaar en naar het ziekenhuis gebracht. Er vloog een traumahelikopter naar het ongeval, maar die werd later geannuleerd. 

Het busverkeer is door het ongeval zo'n twee uur gestremd geweest vanwege politie-onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk. 

 

reacties (6)

 • ooggetuige

   

  Stoplicht was defect en knipperde oranje. Vanaf de plek waar het meisje vandaan kwam is amper te zien of er een bus aankomt. In het bericht wordt gesproken over "een fietser", dat was dus een schoolkind. Kun je boos worden op zo'n kind, maar m.i. heeft de buschauffeur het kruispunt onvoldoende voorzichtig benaderd.

  reageer
 • Lin

   

  Ik woon in de buurt en de dag ervoor deed het stoplicht het niet, misschien was dat hier ook het geval. Het is sowieso een gevaarlijke oversteek want door de bosjes kun je van beide kanten moeilijk zien of er iets aankomt. Het is al de tweede keer op dit stuk. Vorig jaar helaas ook een vrouw geschept door een bus.

  reageer
 • franka

   

  Alle stadsbussen hebben camera's. Die leggen feilloos vast of de bus door rood rijdt, of door groen. Als een buschauffeur bij een ongeluk door rood rijdt is 'ie nog niet jarig.

  reageer
 • Jos

   

  Ik denk dat de kans dat een buschauffeur door rood rijd waar een ongeluk is gebeurd en dan ook nog eens jarig is die dag 0,00001% is.

 • Sofie

   

  De politie heeft hier onderhand een dag taak ban

  reageer
 • Karel

   

  Gelukkig geen heel zwaar gewonde zo op eerste zicht. Moet eter ook wel bekennen dat het 2 verkeers deelnemers groepen zijn (openbaar vervoer, fietsers) die zich soms nergens wat van aantrekken . Maar nogmaals gelukkig geen zwaar gewonden .

  reageer
 • Emma

   

  Ik maak zeer vaak gebruik van het OV in Almere. Ik heb daar soms echt wel kritiek op, maar ik ben het er absoluut niet mee eens dat de chauffeurs zich 'nergens iets van aantrekken'. Ik zie regelmatig dat ze noodstops moeten maken door andere weggebruikers, maar ik zie zelden dat bussen door rood rijden.

 • laat alle reacties zien
 • Getuige

   

  Tja fietser met koptelefoon op en gewoon door rood fietsen terwijl de bus al was gepasseerd. Bus reed door groen. Zie het heel vaak dat fietsers nog snel door rood voor een bus langs gaan. Dit ongeluk met eigen ogen gezien. Desondanks wel sterkte aan het meisje en betrokkene

  reageer
 • Pietertje

   

  Wel jammer dat men Door rood fietsen ook zelf in de hand werkt dat dit ongestraft kan want hoevaak doet men daar wat aan? Vaak met een waarschuwing maar dat werkt echt niet . Heel simpel gewoon schrijven. Doet men ook bij de auto's. Net als met z'n drieën naast elkaar fietsen. Voor het meisje als nog sterkte.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert