Moederbedrijf McGregor/Gaastra failliet, winkels blijven open

FLEVOLAND
Het moederbedrijf van de modemerken McGregor en Gaastra is donderdag failliet verklaard. De vijf Flevolandse winkels in Lelystad, Almere en Dronten blijven voorlopig open. 

Moederbedrijf Doniger Fashion Group vroeg maandag al uitstel van betaling aan omdat het niet meer aan de lopende verplichtingen kon voldoen. Ook het merk Adam Menswear is van Doninger. 

McGregor ging vorig jaar failliet als gevolg van een schuldenlast van tientallen miljoenen euro's. 
Het bedrijf maakte toen als Doninger Fashion Group een doorstart in afgeslankte vorm onder de voormalige eigenaars. Het bedrijf heeft in totaal 75 winkels in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland.

Volgens de curator bllijven de winkels open om ,,de kansen op een succesvolle verkoop van de boedel en behoud van zo veel mogelijk werkgelegenheid te vergroten.'' Ook de webshops blijven vooralsnog in de lucht.

 

reacties (7)

 • DeBranderMan

   

  Ik zou zeggen, google eens: "dying clothes bangladesh" en kijk naar de afbeeldingen. 1. Denk aan de gezondheid van de werknemer. 2. Denk aan de gezondheid van de omgeving dankzij al dat watervervuiling. Men wil daar echt wel naar westerse normen en waarden werken hoor. Alleen is dat simpelweg niet mogelijk. De abstracte krachten van de macro-economie dicteren dat. Ik accepteer dat en prijs mijzelf gelukkig.

  reageer
 • Frank S

   

  Echt raar verhaal wat je daar opsdist. Wij halen kleding uit landen waar de economie op het niveau is als bij ons 100 tot 150 jaar geleden. Toen ter tijd werkten we hier ook 10 tot 12 uur met het hele gezin (kinderen incluis) in de productie of op het land. Dat is in de Oosterse landen nu zo. Dat jij met je beperkte visie vindt dat heel de wereld zich moet spiegelen aan jouw normen en waarden, betekent nog niet dat men daar een problem heeft om lange dagen te maken. Die mensen zijn blij dat ze geld verdienen en moedigen hun kinderen ook aan om vanaf 12 a 13 jaar ook te gaan werken, zodat ze wat meer te besteden hebben. Stop eens met van anderen te eisen dat ze zich zo gedragen naar westerse normen en waarden. Dat willen ze in Oost Azie helemaal niet!

  reageer
 • Ohhh

   

  Nou ik weet niet waar je het over hebt. Ik ben heel vaak in landen waar kleding vandaan komt en de situatie die je schetst klopt niet. Maar misschien kom jij in andere landen waar dat wel zo is en waar je ook ziet dat de kleding voor hier bestemd is.

  reageer
 • Jacob

   

  Helaas heb je nog steeds mensen welke onwetend zijn, ik heb het over Kinderen en volwassenen welke voor een of twee euro loon, een zestien vurige werkdag (en meer) in miserabele vaak giftige omgeving jou pantalon etc in elkaar naaien. En dit wordt ingevoerd met toestemming overheid! Waarom mag drugs niet ingevoerd worden maar slavernij kleding wel? Heb zo een vermoeden dat de nieuwe economieën ons dit in een later tijdsschema ons dit gaan aanrekenen.

  reageer
 • tsja

   

  Dat heb je als je tonnen in een dure autosport hobby steekt onder het mom van sponsoring. Die tonnen waren nu goed van pas gekomen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Huh

   

  Slavenarbeid.... waar heb je het over. Rare reactie.

  reageer
 • Jacob

   

  Arrogantie en slechte kwaliteit heeft het bedrijf de afgrond in geduwd en terecht, hoop dat de door Nederland gedoogde slavenarbeid waar op het bedrijf parasiteerde hierbij voorgoed voorbij is.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert