Eerste oogst van drijvende tuinen Lelystad

LELYSTAD • Do 7 september 2017 | 11:15 • Donderdag 7 september 2017 | 11:15
Onderzoekers van Wageningen Universiteit in Lelystad (WUR) oogsten vandaag de eerste groenten van drijvende tuinen. In dit experiment zijn verschillende soorten groenten geteeld op drijvende eilandjes van piepschuim. Er zijn onder andere  tomaten, aardappelen, sojabonen en sla geteeld op het polystyreen.

In 2050 zal er een tekort zijn van ruim 20 miljoen vierkante kilometer aan landbouwgrond door de groei van de wereldbevolking, de uitputting van de bodem en klimaatverandering. De onderzoekers van WUR willen ontdekken of de drijvende eilanden het tekort aan landbouwgrond kunnen opvangen. 70 procent van het aardoppervlak bestaat uit water en de meeste steden liggen aan rivieren.

Volgens projectleider Marcel Vijn zijn de resultaten van het experiment hoopgevend. "Er valt nog een heleboel te testen en te verbeteren', aldus Vijn, 'maar we hebben met deze oogst wél aangetoond dat het kan'.  

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel