Ruim 220 miljoen voor duurzame energieprojecten

FLEVOLAND
Projecten voor duurzame energie in Flevoland krijgen meer dan 220 miljoen euro. In totaal deden 249 projecten met succes een beroep op de Stimuleringsregeling Duurzame Energie. Dat heeft het ministerie van Economische Zaken bekendgemaakt. Het gaat om 247 projecten om zonnepanelen te plaatsen, een biomassaproject in Zeewolde en een project om met aardwarmte kassen te verwarmen in Luttelgeest.

Aardwarmte project Luttelgeest
Het aardwarmte project van de Aardwarmte Combinatie Luttelgeest BV steekt qua hoogte van het subsidiebedrag met kop en schouders boven de andere projecten in de provincie uit. Het project krijgt verspreid over een periode van 15 jaar bijna 100 miljoen euro. De planning is dat er eind dit jaar begonnen kan worden met boren.

Biomassa project Zeewolde
Andere uitschieters zijn het biomassaproject van landbouwonderneming A. van der Knijff BV in Zeewolde, dat goed is voor een subsidie van bijna 13 miljoen euro. Het gaat hier om een verlengde subsidie voor co-vergisting. Dat is een methode waarmee met mest en landbouwproducten methaan wordt opgewekt die vervolgens door een motor wordt omgezet in energie.

Zonnestroomproject Emmeloord
Een zonnepanelenproject in Emmeloord op het terrein van de internationale groothandel Koopman International BV krijgt een bedrag van bijna 8 miljoen euro dat gerealiseerd wordt door het bedrijf Herbo GroenLeven. Het is nog niet bekend wanneer dit project wordt uitgevoerd. Herbo GroenLeven is momenteel ook al bezig met een zonneproject van meer dan 14 hectare op bedrijventerrein de Munt.

NOP op de vierde plek 
Landelijk gezien is Noordoostpolder, met 45 subsidie-aanvragen, goed voor een vierde plaats als het gaat om het aantal aanvragen dat gehonoreerd wordt. Alleen in Amsterdam, Groningen, en Utrecht kregen meer aanvragen een subsidie.

Zowel landelijk als in de provincie nam het aantal aanvragen enorm toe voor projecten om zonne-energie op te wekken. 
 

reacties (1)

  • Pzaal

     

    Ieder nieuwbouw huis maakt niet uit koop of huur moet minimaal 1 zonnepaneel krijgen vind ik.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert