Gemeente NOP neemt 7 miljoen verlies op centrumplan

EMMELOORD • Do 7 september 2017 | 14:38 • Donderdag 7 september 2017 | 14:38

De gemeente Noordoostpolder neemt 7 miljoen euro verlies op het centrumplan van Emmeloord. Over de herontwikkeling van De Deel en de Lange Nering wordt al tien jaar gesproken. Er komen onder meer nieuwe winkels, kantoren en appartementen, en het openbaar gebied wordt compleet vernieuwd.

De gemeente werkte tot 2015 samen met ontwikkelaar Provast. Omdat dit bedrijf geen investeerder kon vinden om de plannen te realiseren, verbrak de gemeente de samenwerking. Door die breuk zit de gemeente Noordoostpolder met een gat van negen miljoen euro.

Gat door grondexploitatie
5,5 miljoen euro wordt direct als verlies afgeboekt. Het resterende bedrag, 3,5 miljoen, gaat om de grondexploitatie. In het nieuwe centrumplan verwacht de gemeente dat er maar voor 2 miljoen aan grond wordt verkocht. De resterende 1,5 miljoen euro wordt afgeboekt als verlies.

In de 7 miljoen zijn niet de kosten van de Poldertoren meegenomen. De gemeente moest in 2013 noodgedwongen een verlies van 2,9 miljoen euro accepteren op de toren.

Inwoners kunnen nog meepraten
Volgens wethouder Henk Suelmann is het plan nu klaar en mag de gemeenteraad zich er in oktober over buigen. Komend voorjaar wordt begonnen met de herontwikkeling van De Deel. In een zogenoemd stadscafé kunnen inwoners van Emmeloord nog meepraten over de bestrating, het straatmeubilair en de aanleg van het groen op en rond het plein.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel