College tegen burgerinitiatief speelvoorziening Flevo Golf Resort

LELYSTAD
Het Lelystadse college adviseert de gemeenteraad het burgerinitiatief voor een speelvoorziening op het Flevo Golf Resort niet te honoreren. Bewoners van de Albatroslaan lieten eerder weten dat hun kinderen van 9 jaar en ouder recht hebben op deze voorziening. Zij beriepen zich daarbij op de nota 'Speelruimtebeleid'. Daarin staat dat jeugdigen van verschillende leeftijden op een redelijke afstand van hun woning met elkaar moeten kunnen spelen.

Gemeente geen eigenaar gronden
Het college legt de nota anders uit: het speeltuinenbeleid biedt geen argument voor een speelvoorziening in elk woonblok, staat in de brief aan de raad. Daarnaast is de gemeente geen eigenaar van de gronden in het park en is in het aangrenzende Zuigerplasbos een natuurlijk speelterrein, benadrukt het college.

Nieuwe locatie speelvoorziening
De eigenaar van de gronden, Uni-Golf, heeft inmiddels een locatie voor speelvoorzieningen in de plannen voor de verdere inrichting van de wijk opgenomen. Die plek is in overleg met de buurtvereniging tot stand gekomen.

De raad besluit of het burgerinitiatief in behandeling wordt genomen.

reacties (4)

 • Henk

   

  Weet iemand nog door wie dit initiatief genomen is?? Een paar raadsleden en gemeenteambtenaren die voor eigenbelang gingen...

  reageer
 • nepotist

   

  Ahhh tuurlijk...... Hoe komt het dat raadsleden en gemeente ambtenaren op zo'n duur resort wonen. Waarschijnlijk verdienen hun partners goed........ Want om als volksvertegenwoordiger te baden in luxe is not done.....

 • KC

   

  En maar steeds roepen dat de jeugd meer moet bewegen en buiten moet spelen en nu niet meewerken aan een speelvoorziening. Dit is onbegrijpelijk.

  reageer
 • Tinus

   

  Graag rationeel reageren i.p.v. emotioneel Karel ;-)

 • HH

   

  Gemeente wil wel meewerken (is niet tegen een speeltuin), maar niet meebetalen. En dat lijkt me logisch voor een privéterrein. De bewoners kunnen immers zo maar een hek rondom het terrein van het Golf Resort zetten. En dat is dus anders dan bij openbare speeltuintjes. Overigens hebben kinderen die daar wonen alle mogelijkheid om meer te bewegen: ze wonen aan een golfbaan, en naast een bos. Dat is veel kinderen niet gegeven.

 • Jaja

   

  Het argument dat het zuigerplasbos een natuurlijk speelterrein is is leuk gevonden maar daar zul je niemand mee kunnen overtuigen. Het enige en meeste steekhoudend argument is dat de grond niet van de gemeente is en dus ook niet verantwoordelijk is voor de inrichting van de openbare ruimte. En hoeft daar dan ook geen geld voor onderhoud en inrichting aan uit te geven. Het flevoresort zou het niet moeten willen dat andere in hun gebied werkzaamheden verrichten.

  reageer
 • HH

   

  Als je op een resort wil wonen, zul je ook zelf voor de voorzieningen moeten zorgen, inclusief speeltuintjes. Uni-Golf is de verantwoordelijke partij, en pakt dat nu blijkbaar ook op. Misschin moeten de regels voor een burgerinitiatief maar eens aangescherpt worden: alleen in behandeling nemen bij initiatieven waar de gemeente ook echt over gaat, en niet voor private kwesties.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert