College tegen burgerinitiatief speelvoorziening Flevo Golf Resort

LELYSTAD • Do 7 september 2017 | 15:56 • Donderdag 7 september 2017 | 15:56
Het Lelystadse college adviseert de gemeenteraad het burgerinitiatief voor een speelvoorziening op het Flevo Golf Resort niet te honoreren. Bewoners van de Albatroslaan lieten eerder weten dat hun kinderen van 9 jaar en ouder recht hebben op deze voorziening. Zij beriepen zich daarbij op de nota 'Speelruimtebeleid'. Daarin staat dat jeugdigen van verschillende leeftijden op een redelijke afstand van hun woning met elkaar moeten kunnen spelen.

Gemeente geen eigenaar gronden
Het college legt de nota anders uit: het speeltuinenbeleid biedt geen argument voor een speelvoorziening in elk woonblok, staat in de brief aan de raad. Daarnaast is de gemeente geen eigenaar van de gronden in het park en is in het aangrenzende Zuigerplasbos een natuurlijk speelterrein, benadrukt het college.

Nieuwe locatie speelvoorziening
De eigenaar van de gronden, Uni-Golf, heeft inmiddels een locatie voor speelvoorzieningen in de plannen voor de verdere inrichting van de wijk opgenomen. Die plek is in overleg met de buurtvereniging tot stand gekomen.

De raad besluit of het burgerinitiatief in behandeling wordt genomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel