PVV stelt vragen over datalek in stadhuis

ALMERE • Do 7 september 2017 | 16:38 • Donderdag 7 september 2017 | 16:38
De PVV-fractie Almere heeft schriftelijke vragen gesteld over het datalek in het stadhuis van Almere. Het lek kwam aan het licht na onderzoek van Omroep Flevoland.

Op één van de computers bij de afdeling burgerzaken bleven persoonlijke gegevens bewaard na het uitloggen. Als iemand binnen twee minuten op de backspace van de computer drukte, kon onder meer het Burger Service Nummer worden buitgemaakt van de vorige klant. Dat nummer is persoonsgebonden en dat maakt het volgens beveiligings-analist Brenno de Winter een kwetsbaar datalek.

De PVV wil weten hoe dit lek heeft kunnen ontstaan en of er wel regelmatig is gecontroleerd op de veiligheid van de systemen. Ook wil de partij weten of naar aanleiding van dit voorval de controle op de systemen wordt verscherpt. De gemeente Almere heeft laten weten dat de bewuste computer inmiddels is uitgezet. Ook doet de gemeente aangifte bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel