PVV stelt vragen over datalek in stadhuis

ALMERE
De PVV-fractie Almere heeft schriftelijke vragen gesteld over het datalek in het stadhuis van Almere. Het lek kwam aan het licht na onderzoek van Omroep Flevoland.

Op één van de computers bij de afdeling burgerzaken bleven persoonlijke gegevens bewaard na het uitloggen. Als iemand binnen twee minuten op de backspace van de computer drukte, kon onder meer het Burger Service Nummer worden buitgemaakt van de vorige klant. Dat nummer is persoonsgebonden en dat maakt het volgens beveiligings-analist Brenno de Winter een kwetsbaar datalek.

De PVV wil weten hoe dit lek heeft kunnen ontstaan en of er wel regelmatig is gecontroleerd op de veiligheid van de systemen. Ook wil de partij weten of naar aanleiding van dit voorval de controle op de systemen wordt verscherpt. De gemeente Almere heeft laten weten dat de bewuste computer inmiddels is uitgezet. Ook doet de gemeente aangifte bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

reacties (4)

 • Klaas

   

  Kwalijke zaak dit. Een gemeente is verantwoordelijk voor de veilige opslag van zeer persoonlijke/privacy gegevens van burgers en dit euvel is nooit bij een pen test naar boven gekomen? Vraag me dan af in hoeverre mijn gegevens goed beschermt zijn.

  reageer
 • Henk

   

  Wat ben ik blij dat de PVV volgend jaar in meer gemeenten in de raad komt. Dit zijn de echt belangrijke thema's die zij wel aan de kaak durven te stellen. Ik hoop dat er ook eindelijk duidelijkheid komt over UFO's en of Elvis Presley nog leeft! De PVV weet tenminste wat echt belangrijk is haha

  reageer
 • Ger

   

  Lekken ze zelf niet, dan maar vragen stellen.

  reageer
 • KC

   

  Het zal de PVV weer niet zijn. Laten ze nu eens iets constructiefs doen. De gemeente heeft al actie ondernomen al is het te laat. Maar toch.......

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert