Snoeiafval en tuingrond gratis naar milieustraat

EMMELOORD
Inwoners van Noordoostpolder kunnen vanaf 1 oktober hun snoeiafval en tuingrond gratis naar de milieustraat brengen.

De gemeente heeft dit besloten nadat uit een enquête over afval was gebleken dat er grote behoefte was aan meer gratis afvalstromen.

Snoeiafval en grond worden vaak ingeleverd bij de milieustraat en de verwerkingskosten ervan zijn laag. De gemeente hoopt dat inwoners door de maatregel meer grond en snoeiafval naar de milieustraat brengen, zodat het niet zoals nu bij het restafval beland. 

 
 

reacties (2)

 • Kritiesj

   

  Heeft het niet meer te maken met het feit dat bijvoorbeeld in de wijk Emmelhage er mensen zijn die het duidelijk beneden hun stand vinden om naar de stort te gaan en daarvoor te betalen. Dit soort figuren stort het illegaal in de boswal met stilzwijgende toestemming van de gemeente, want die onderneemt geen enkele actie tegen deze mensen. Maar ja ze laten wel meer toe,zoals illegale schuurtjes op bouwkavels, wijktoezicht rijdt er langs maar doet niets.Illegale houtkap in de de boswal, word niets tegengegaan. De gemeente denkt vast, we gaan de zogenaamde elite toch niet aanpakken,die arme mensen. Waanzin regels zijn regels dus aanpakken.

  reageer
 • Polderboer

   

  Het groen wat gebracht wordt is het zogenoemde zwarte goud (compost) lage verwerkings kosten ? Het brengt geld op namelijk, maar dat verteld niemand. Net als plastic en nog meer, en de inwoners maar dik betalen voor hun gescheiden afval.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert