Nog meer werkstraf voor 22-jarige inbreker

LELYSTAD
Een man uit Lelystad is voor de tweede keer binnen twee dagen veroordeeld tot 40 uur werkstraf. De 22-jarige man kreeg de straf dit keer van de politierechter in Utrecht wegens een inbraak in een café aan het Stadhuisplein in Lelystad. Hij nam daar 1120 euro en 10 flessen drank mee. De ouders van de verdachte hebben de schade al vergoed aan de caféhouder.

Twee dagen geleden kreeg de man ook 40 uur werkstraf van de rechtbank in Lelystad. Dat was voor de inbraak in de oefenruimte van brassband All in One aan de Griend in Lelystad. Hij nam alle instrumenten mee. De twee strafzaken zijn apart behandeld omdat de man via verschillende systemen het justitieel apparaat is binnengekomen.

"Plaag in Nederland"
De advocaat van de inbreker vond dat hij geen straf moest krijgen voor de inbraak bij de drankzaak omdat de schade al was vergoed en hij toen nog nooit met justitie in aanraking was gekomen. De Utrechtse rechter noemde dit soort inbraken "een plaag in Nederland" en liet in het oordeel laten meewegen wat de rechtbank in Lelystad zou hebben opgelegd als beide inbraken tegelijk waren behandeld.

De opgelegde 40 uur was wel veel milder dan 80 die de officier van justitie had geëist.


 

reacties (3)

 • Flevoburger

   

  citaat advocaat: De advocaat van de inbreker vond dat hij geen straf moest krijgen voor de inbraak bij de drankzaak omdat de schade al was vergoed en hij toen nog nooit met justitie in aanraking was gekomen. Beste Advocaat door het parasitaire gedrag van uw cliënt gaat er straks met een beetje pech een hele vereniging ten onder. Als crimineel gedrag volgens u met het vergoeden van de schade afgekocht kan worden dan ben ik benieuwd hoe u reageert als u of één van de uwen dit overkomt?

  reageer
 • .\/\/. (de échte)

   

  80 uur voor 2 inbraken? Kijk daar gaat Nederland aan kapot. Slappe hap.

  reageer
 • Martine

   

  Die ouders zijn veel te goed om de schade van hun kind te vergoeden. Zo kan die 22 jarige nog niet voor eigen fouten boeten.

  reageer
 • jan

   

  respect voor die ouders juist. het zal je kind maar wezen. vooral de zorgen die het met zich meebrengt.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert