Geklokt op 175 km per uur en wiet in de auto

ALMERE
Een automobilist uit Purmerend is donderdagmiddag aangehouden omdat hij 175 kilometer per uur reed over de A6 bij Almere. Volgens de politie was op dat stuk snelweg de maximum snelheid 100 kilometer per uur.

Omdat de automobilist geen identiteitsbewijs kon laten zien, mochten de agenten in zijn auto kijken. Daar lag een zakje wiet, waarna de bestuurder en twee andere inzittenden zijn aangehouden.

Op het politiebureau bleek dat de man drugs had gebruikt.  

reacties (15)

 • Dick

   

  Artikel 55 lid 1: In geval van ontdekking op heeter daad van een misdrijf kan ieder, ter aanhouding van den verdachte, elke plaats betreden, met uitzondering van een woning zonder toestemming van de bewoner en van de plaatsen, genoemd in artikel 12 van de Algemene wet op het binnentreden (Stb. 1994, 572). Hier staat zoveel als, diender ziet iemand uit een huis komen met buit en laadt die in een auto. Dat is een Heeter daad in de zin van dit artikel. Het NIET kunnen tonen van een ID-bewijs is geen misdaad in de zin van artikel 55, lid 1. Dus alle bewijs wat hier vergaard is, mits de betrokkene zelf toestemming geeft, onrechtmatig vergaard. Als je er wetgeving bijhaalt moet je wel de juiste wetgeving erbij halen.

  reageer
 • Fred

   

  Overdreven reactie dit. Heb nog nooit kinderen over de A6 zien lopen en daar 75km/h rijden lijkt me ook niet erg veilig. Neemt niet weg dat onder invloed ruim 1,5 keer de vmax rijden nu ook niet bijster verstandig is.

  reageer
 • Peter

   

  Eens kijken of je ook zo nonchalant bent als je kind in de straat geschept wordt door een auto die 75 km/u reed. Maar voor jou gelden regels en wetten niet, jij weet het beter met je FM app. Nou, blazen dan maar. Ik ga gewoon op tijd van huis en doe het voetje tikkie omhoog als het moet.

  reageer
 • Van Der Walle

   

  Artikel 55b lid 1 van het wetboek van strafvordering, Dick! Dus gewoon rechtmatig bezig als er een onderzoek in het voertuig wordt ingesteld. Alle bewijs wat hierna wordt gevonden is dus rechtmatig verkregen. Niet gaan praten over zaken waar u geen verstand van hebt.

  reageer
 • DeBranderMan

   

  Als er word gewerkt staan de matrixborden aan. Dus uw opmerking slaat de plank mis. Indien er geen matrixborden aan staan kun je er éénvoudig +30 a 40 km/uur boven het geldende snelheidslimiet. Zolang men correct richting aangeeft en afstand houd is het echt niet significant onveiliger en is er geen rijdende agent die je staande houd. En voor flitsers zijn er mobiele apps om je x honderd meter voor de camera rustig af te remmen om vervolgens weer door te rijden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dick

   

  Mwoah, op de middag dus niet in de spits. Dan is 175 echt niet onverantwoord, mits je je koppie erbij hebt. Vwb de drug, er staat niet dat de persoon onder invloed was, er is wiet in zijn auto gevonden. Al twijfel ik ten zeerste aan de rechtmatigheid van de zoekactie.

  reageer
 • Karel

   

  Lees alles en ook de laatste zin

  reageer
 • Dick

   

  "Omdat de automobilist geen identiteitsbewijs kon laten zien, mochten de agenten in zijn auto kijken. " Oh? hebben we nieuwe wetten in Nederland? Alle bewijs wat door in de auto te kijken zonder zijn toestemming zijn bij een eventuele rechtsgang NIET toelaatbaar als bewijs. Onrechtmatig verkregen. Als de persoon geen ID bewijs kan overleggen dan wordt hij aangehouden waarna politie op een bureau de identiteit vast mag stellen. Het is dus in GEEN geval een rechtvaardiging voor politie om in het voertuig van betrokkene te gluren! Zwaar onzin wat hier verkondigd wordt en als dit waar is gaat de diender ver buiten zijn boekje. En ik ga ook niet geloven dat een diender in dit geval een OvJ gaat bellen om toestemming, de werkwijze in deze is vastgelegd in protocollen/procedures. Zelfs een gesprek over het in beslag nemen van voertuig wordt niet gevoerd want overschrijding <100%.

  reageer
 • 175 veel te hard aanmelden bij cbr drugs geld voor mij het zefde als alcohol moet meer op getest worden en hard gestraft brengt mede weg gebruikers in gevaar.

  reageer
 • hyt

   

  Een zakje wiet is toch niet verboden? En ervan roken ook niet. Dus dat aan het bericht toevoegen is onzin.

  reageer
 • ratje

   

  sorry maar beetje vervelende reacties wb hard rijden op de A6.... omdat het na 16:00 is betekend dit niet dat er geen wegwerkers meer aanwezig zijn... daarom moet je nu 100 rijden, puur voor de veiligheid voor de wegwerkers. Wegwerkers zijn ook niet altijd duidelijk zichtbaar dat ze nog aanwezig zijn. Dus men die echt hard wil rijden op de A6 tijdens wegwerkzaamheden nemen dus de veiligheid van de medemens niet in acht...

  reageer
 • FM

   

  Gewoon Flitsmeister aan en gaan. Appje downloaden en je wordt nooit meer geflitst!

  reageer
 • 13xx

   

  Kort antwoord: ik

  reageer
 • Drontennaar

   

  Klop wat je zegt maar ik rij er elke dag ook te hard ongeveer 140 maar om er 175 te rijden is toch echt veel te hard. Dan ben je toch echt niet goed bij je hoofd.

  reageer
 • Dirk

   

  Wie houdt zich daar aan de 100????? Moet je tegen 16.00 uur eens 100 gaan rijden en ervaren hoeveel auto's er met een veel hogere snelheid voorbij gaan.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert