Wethouder Pol stopt na verkiezingen

ALMERE
De Almeerse wethouder Mark Pol wil na de verkiezingen niet meer terugkeren als wethouder. Hij heeft dat aan de leden van de VVD kenbaar gemaakt. Na 5 jaar wethouderschap vindt de 30- jarige het genoeg en het juiste moment om te stoppen.

Op 26 jarige leeftijd werd Pol wethouder van financiën, hij was op dat moment al gemeenteraadslid. Hij moest in zijn periode een pijnlijk besluit nemen om te duur gekochte grond opnieuw te taxeren, waardoor de gemeente honderden miljoenen minder bleek te bezitten.

Zelf ziet Pol als hoogtepunt dat hij in een periode van economische crisis Almere financieel gezond heeft kunnen houden. Wat de Almeerder na zijn wethouderschap gaat doen is nog niet duidelijk. "De komende periode zal ik me oriënteren", zo schrijft hij aan de VVD leden. 
 
 

reacties (12)

 • Henk

   

  Een degelijke en solide wethouder vertrekt helaas. Een man die weet wat er in Almere leeft en normale taal praat. Ik wens hem een fijne toekomst, met wat er op zijn pad gaat komen.

  reageer
 • Harry Klein

   

  Jammer dat Mark nu stopt ondanks alle begrip die ik daarvoor heb! Stille kracht achter moeilijke maar goede besluiten. Wens hem alle goeds.

  reageer
 • Hans

   

  Dan wordt het nu tijd de stilte te doorbreken. Ik wil t horen.

 • johan

   

  een bestuurder die door Jorritsma op het paard geholpen is, die rechtstreeks uit de schoolbanken komt en die geen deuk in ene pakje boter heeft geslagen, we zullen hem zeker niet missen. Maar wat nog erger is, is dat Hilde van Garderen wethouder ambities heeft. nou dan houd je hart maar vast. Voor mij een reden om al jaren niet meer op de VVD te stemmen in Almere

  reageer
 • hans

   

  Ik heb nog geen oordeel over de man maar ik hoor zelden iets van hem. "Hij moest in zijn periode een pijnlijk besluit nemen om te duur gekochte grond opnieuw te taxeren, waardoor de gemeente honderden miljoenen minder bleek te bezitten." Ja dat zou elke wethouder hebben moeten doen, toch ? kan ik daarom niet zien als iets positiefs dat we aan hem hebben te danken. "Zelf ziet Pol als hoogtepunt dat hij in een periode van economische crisis Almere financieel gezond heeft kunnen houden." Waaruit blijkt dat dat hij daar een positieve bijdrage aan heeft gedaan? 1. we zijn inmiddels uit te crises , heel Nederland, dus ? gezond kunnen houden? was het laatste inhoudelijke bericht niet dat Almere inmiddels een veel te hoge schuld heeft? Maar ik wil niet azijnzeiken ik wil slechts zijn echte overtuigende positieve bijdrage horen. Wat is het wat hij wel echt (en een ander niet) heeft bereikt? (bij voorkeur info van raadsleden want die moeten het weten)

  reageer
 • Johan

   

  Raadsleden zouden het moeten weten maar ja die slapen lekker door. De coalitie heeft alles in het afgelopen jaar volledig dicht getimmerd. nagenoeg niets van de oppositie is er door gekomen en alles van de coalitie wel, hoezo duaal ? het wordt tijd dat er een frisse wind gaat waaien door de gemeente Almere, want nu de economie weer aantrekt worden de miljoenen van de opbrengst van gronden weer op voorhand verkwanselt

 • Marcel Kolder

   

  Een bekwaam wethouder. Frisse wind. Jammer dat hij vertrekt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Harrald

   

  Jammer dat hij weggaat. Ik zou het mooi vinden als deze generatie op deze posities zouden blijven zitten. Misschien is hij de fout in gegaan mbt de floriade maar verder heeft hij het goed gedaan. De stad zal hem missen. Hopen op een goede opvolger!

  reageer
 • Kuwait

   

  Ach, de azijnzeikers hebben kennelijk weer energie om hun commentaar te leveren. De beste stuurlui staan aan wal. Het is een uiterst bekwaam en talentvol bestuurder. Veel succes in de toekomst Mark!

  reageer
 • Ed

   

  Almere heeft juist nú bekwame, talentvolle bestuurders (met ruggengraat en dossierkennis) nodig. Dus een merkwaardig moment om je vertrek aan te kondigen. Als dergelijk commentaar in uw optiek "azijnzeiken" heet, mag ik u dan als hielenlikkertje kwalificeren? !

 • Almerica

   

  1 down some more 2 go.

  reageer
 • Karel

   

  Dat is de eerste die met de noorderzon vertrekt en Almere richting een Artikel 12-gemeente achterlaat. Almere financieel gezond gehouden? Laat me niet lachen!

  reageer
 • Philip

   

  Iets met het zinkende schip verlaten?

  reageer
 • WOW

   

  we gaan langzaam af op een artikel 12 stad. je kunt niet oneindig uit je reserves blijven grabbelen om je cijfers weer zwart te maken. Dat realiseert Pol ook en smeert m snel. Hij zal zeer verrassend vertrekken naar Den Haag. Vriendje Arno Visser en dinnetje Jorritsma opzoeken. kunnen ze op een nog hoger niveau samen spelen.

 • Ed

   

  Bespeur ik hier een nautische achtergrond ;-) ? Bekijk het eens zo: hij is niet de kapitein, hij hoeft niet met het schip ten onder te gaan. Beter nu stoppen dan straks medeverantwoordelijk zijn voor zaken waar je wellicht helemaal niet achter stond.

 • Havenaar

   

  Zo, die is vast van zijn floriadeverantwoordelijkheid af. Wijs besluit om op te stappen.

  reageer
 • Mark

   

  Maar wel weer een dure floriade die wij weer kunnen betalen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert