Voedselloket Almere komt 50.000 euro tekort

ALMERE
Het Voedselloket in Almere (VLA) komt zo'n 50.000 euro tekort. De stichting meldt dat ze moet stoppen als dit zo doorgaat en roept mensen op om een gift te doen. Dat geld is nodig om de vaste lasten te kunnen betalen. Oorzaak van het tekort is het groeiende aantal mensen dat hulp nodig heeft. 

Met een speciale betaalpas waarop maandelijks een tegoed wordt gestort, vullen de klanten van VLA hun boodschappenmandje met brood, groente, zuivel en houdbare levensmiddelen in de VLA Supermarkt. Zo kunnen mensen zelf hun eten kiezen in plaats van afhankelijk te zijn van een doos die is samengesteld.

Stichting VoedselLoket Almere is druk in gesprek met allerlei instanties en organisaties en voert ook gesprekken met de gemeente voor subsidies. Maar dat alles is niet toereikend om de vaste lasten te kunnen dekken. 
 

reacties (13)

 • piet

   

  Over voedsel niks te zeggen maar ze zitten in een nieuw pand en meubelloket is daar ook en kan je zeggen dat is echt allemaal rijp voor de sloop om je kapot te schamen wat ze mensen mee geven. Alles is kapot of zo goed als maar wel duizenden Euros geld vragen en nieuwe auto's rijden dat is belangrijker natuurlijk hou toch op met die onzin stichtingen enzovoorts zat is gewoon business niks anders

  reageer
 • Willemsen

   

  Is het niet mogelijk om aan de bezoekers van de voedselbank een (kleine) vergoeding te vragen. Als voedsel (maar ook andere zaken) gratis worden weggegeven kom je volgens mij alleen maar slechter uit die put. Het gevoel moet blijven dat niets voor niets is en dat je ook moeite moet doen om uit die vervelende situatie te geraken.

  reageer
 • Emma

   

  VLA stoppen? Dat mag niet gebeuren! Zolang het nodig is moet VLA blijven. Als iedereen die iets kan missen iets doneert is het ontbrekende bedrag zo bij elkaar!

  reageer
 • Marieke

   

  De VLA is niet nodig in het welvarende Nederland. Je moet de mensen bijbrengen dat ze hun geld (de uitkering) goed besteden. Dus niet aan onnodige zaken, maar alleen aan de zaken die echt nodig zijn om te kunnen leven.

 • Jan

   

  Schande dat het voedselloket moet bedelen om geld. Maar de gemeente almere heeft wel miljoenen over voor de Floriade. Schaam je burgemeester en wethouders. En natuurlijk ook de gemeenteraad die ook iets te zeggen heeft.

  reageer
 • Johan

   

  Het laatste dat de gemeente moet doen is geld geven aan het VLA. Er gaat al meer dan genoeg, nee veel te veel, belastinggeld naar hulp aan de zgn. minderbedeelden.

 • Jan

   

  Stoppen met deze onzin. Voedselbanken makken mensen lui.

  reageer
 • Emma

   

  Helaas komen mensen vaak buiten hun schuld in financiële problemen. Ik hoop voor u dat het u nooit overkomt. Maar mocht u in zo'n situatie komen , dan gun ik u medemensen met meer gevoel dan u toont.

 • laat alle reacties zien
 • Jordi

   

  Om de vaste lasten te kunnen betalen wordt er een gift gevraagd, alleen het heeft er alle schijn van dat er iedere maand een gift gevraagd zal moeten gaan worden, met andere woorden hier is sprake van een bodemloze put, oftewel mis management,oeps 50k tekort!! Herstructurering bij VLA lijkt mij eerder aan de orde misschien dat andere partijen dan wel de helpende hand willen toestoppen.

  reageer
 • .VV. de echte

   

  Even een tijdelijke directeur er opzetten, is het zo gepiept

  reageer
 • Kaassie

   

  zeer hoge kosten voor huisvesting en andere vaste lasten. Zou hier dan naar kijken en een andere bedrijfsvoering op starten. Misschien handig om de cliënten een bijdrage te vragen van een paar euro, is voor hun altijd nog steeds goedkoper dan in de reguliere supermarkt te kopen en zijn de verwijten, zoals .W. weer eens moet schrijven, niet meer nodig

  reageer
 • .W.

   

  Een mooie aanleiding om per direct te stoppen met die bizarre onzin. Mensen met een duur smartfone-abonnement en maandelijks wel geld voor postcodeloterijloten komen gratis eten halen, ja, ja, ..........

  reageer
 • Emma

   

  Ik hoop dat dit satire is ... zo niet, dan moet u zich gaan verdiepen in uw medeburgers ipv zomaar iets te roepen.

 • Sonja

   

  Gaat u even een potje schamen!

 • tyhgf

   

  Ga je schamen.

 • Rob

   

  Geheel mee eens,geld van Floriade naar de inwoners

  reageer
 • Flevoburger

   

  Miljoenen naar de Floriade, extern personeel ver boven de Balkenende norm in huren. Zit er bij de gemeente Almere nog ergens iemand op een bestuurlijke positie met ook nog maar een heel klein beetje integriteit in z'n donder?

  reageer
 • Karel

   

  De gemeente subsidieert liever prestigeprojecten als de Flopriade ipv het geld te geven aan organisaties die het écht nodig hebben. Kreeg het seniorenfestival voor de zogenaamd verwaarloosde ouderen, laatst geen 75.000? Nou, zelden zo'n groep goed ogende 65-plussers van het Zwitser Leven gevoel gezien als daar, op een klein aantal senioren na dan. En eerlijk is eerlijk, het lawaai viel daar reuze mee. Geen enkele last gehad. Was elk festival maar zo.

  reageer
 • Hans

   

  Gemeente Almere deelt miljoenen uit dus 50k moet geen problem zijn. Gewoon Herrema even bellen.

  reageer
 • bgtre

   

  Inderdaad, maar Herrema geeft liever tonnen uit aan adviesburo's die uiteindelijk niks bijdragen. Burgemeester en wethouders zouden zich diep moeten schamen dat dit in Nederland kan ontstaan.

 • Aan de haren erbij gesleept

   

  Dat heeft er dus niets mee te maken. Maar voor de rest is de economie zo booming op dit moment dat de Voedselbank niet meer nodig is, toch? O, wacht....iets met welvaart delen?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert